PUBLICITAT

Marc Rebés Futbolista internacional

MARC REBÉS: "En tot moment tinc al cap apropar-me a una pilota"

Marc Rebés (vermell) amb Laban en el seu debut en partit oficial amb la selecció tricolor absoluta, contra Xipre a l'Estadi Nacional el 12 de juny passat.
Marc Rebés (vermell) amb Laban en el seu debut en partit oficial amb la selecció tricolor absoluta, contra Xipre a l'Estadi Nacional el 12 de juny passat.
PER IVÁN MOURE

Nascut el 1994, només té 21 anys i ja s’ha fet un nom dins del futbol andorrà. Campió de Lliga amb l’FC Santa Coloma com també en la recent Supercopa, en la qual va ser MVP del partit. El capità de la selecció sub-21 suma ja cinc partits amb la samarreta tricolor des que va debutar el passat 8 de juny en un amistós contra Guinea Equatorial. Central i doble pivot, és disciplinat i contundent, silenciós però jeràrquic. El tipus de jugador que tot entrenador voldria tenir.
 
–L’esportista neix o es fa?
–Els que arriben lluny, neixen. Avui en dia cal tenir unes qualitats innates i també crec que és indispensable que t’agradi l’esport que fas. Amb la suma d’aquestes dues coses ja tens una base per construir-te un futur prometedor.
 
–Qui és el seu ídol d’infantesa?
–Carles Puyol. És un gran com a persona i com a referent a dins del camp. Un capità impecable.
 
–I la seva referència en l’actualitat?
–Actualment em fixo en gent mes propera. Per a mi Ildefons Lima i Marc Pujol són els meus miralls. Tenen experiència, ho han viscut tot en el món del futbol i sempre estan a disposició per ajudar-me a millorar.
 
–Què el motiva a aixecar-se cada dia del llit?
–Aprendre coses noves. Cada dia la vida té alguna cosa a ensenyar-nos.
 
–Té confiança en el futur?
–Sempre s’ha de tenir, sinó no tendria sentit viure. S’ha de pensar en positiu en tot moment.
 
–Es dedica plenament a l’esport o té altres feines?
–També entreno a un grup de nens a l’Inter d’Escaldes i pels matins treballo a l’escola d’Ordino.
 
–A part de dedicar-se al futbol, té alguna afició? Quina?
–M’apassiona ser entrenador i per això entreno als prebenjamins i benjamins de l’Inter. Donen molta guerra però m’ho passo genial amb ells. M’he tret el títols D i C de tècnic i ara estic pendent de treure’m el B, que em permetria edats més properes a la sènior.
 
–Un petit plaer diari?
–Cada dia i en tot moment tinc al cap apropar-me a una pilota. Ara [les cinc de la tarda] m’agafes entrenant els juvenils de l’Inter, que estic d’ajudant d’Ivan Monteagudo.
 
–Què el pot treure de polleguera en un partit?
–Un gol il·legal. Soc defensa i que et marquin quan no és just em supera.
 
–Tres valors fonamentals que li demanaria a un jugador?
–Sacrifici per sobre de tot, autoestima i escoltar. La pràctica no és fàcil però si ho fas tindràs mes possibilitats de que les coses et surtin bé.
 
–Creu que a Andorra la feina dels esportistes té prou reconeixement?
–A Andorra es podrien fer les coses millor. Noto que a alguns no els agrada que el futbol creixi.
A nivell esportiu també notes a nivell de la selecció comentaris que no agraden de gent que mai s’ha posat la samarreta tricolor. Potser la percepció des de fora és que sembli fàcil jugar contra les altres seleccions però si estàs dins és un autèntic luxe cobrir a Bale però també es un calvari. En mitja hora acabes mirant set vegades el marcador...                                                                                                                                      
–Quines mesures polítiques creu que l’ajudarien en la seva activitat?
–Fer més instal·lacions esportives i donar més suport als joves perquè ells no se sentin sols i tinguin alguna motivació per la qual lluitar.
 
–Quin consell donaria a un jove?
–Més o menys els tres valors que li demanaria a un futbolista. Sobretot que sempre escolti, és essencial per aprendre i és compatible amb tenir iniciativa. I també li aconsellaria sacrifici i humilitat.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT