PUBLICITAT

Silvana Vallejos Perruquera

SILVANA VALLEJOS: «Sempre visc el dia a dia i intento ser positiva»

Silvana Vallejos,a la seva perruqueria d'Encamp
Silvana Vallejos,a la seva perruqueria d'Encamp
Dóna una lliçó de vida a cada paraula que pronuncia. El cas d’aquesta perruquera encampadenca, d’origen argentí, és realment per aplaudir. Silvana, de 43 anys, ha superat tres cops un càncer i estén la seva mà a tot aquell que ho necessiti. Porta nou anys a Andorra i va venir al país «per estar sis mesos, a veure la meva germana». És feliç perquè «sembla que tot ha acabat» i el seu tercer tràngol ha quedat ensorrat. Ha acabat el seu tractament i els últims controls rutinaris i ara comença la fase de reconstrucció del pit. Un exemple de força, d’optimisme, de valor i de ganes de viure.
 
–Tinc entès que ajuda a molta gent.
–Va sorgir d’una forma molt natural. Tinc familiars que estan passant per aquesta situació i els intento aconsellar, tranquil·litzar i aportar tot l’optimisme que tinc. Una infermera de l’hospital em va demanar el meu contacte per saber si voldria explicar el meu cas i la meva experiència a altres noies que estan vivint el tràngol del càncer de pit. A més, les intento explicar tot al voltant del tema de la reconstrucció de pit i aportar el meu granet de sorra. No és res que hagi buscat, simplement, m’agrada ajudar als altres.
 
–Es normal que es tinguin pors i dubtes
–Naturalment, tot i que el neguit és diferent en cada persona i unes són més porugues que d’altres. Jo, per exemple, sempre tracto de mirar endavant i ser positiva, però, evidentment, també em feia preguntes i tenia certa por per saber què passaria.
 
–I, afortunadament, tot s’ha acabat.
–Una alegria enorme. Miro sempre d’estar bé perquè, després d’haver superat tres cops aquesta malaltia en cinc anys, no em puc permetre estar malament i trista. La mentalitat que tinc és centrar-me en viure el dia a dia perquè mai saps què et pot passar d’aquí a deu minuts. Un cop passes algo així es veuen les coses d’una altra manera

–Quina és la seva afició preferida?
–Ballar salsa. Vaig a classe els dilluns i els dimecres. M’encanta!
 
–Què li agrada d’Andorra?
–El paisatge i les seves muntanyes.
 
–I el que considera pitjor?
–He sentit a molta gent dir que els andorrans, al principi, són molt tancants però a mi no em va passar. Amb mi sempre s’han portat molt bé.
 
–Quin és el seu racó preferit?
–La Vall d’Incles.
 
–Ha pensat algun cop en marxar a treballar a l’estranger?
–Vaig deixar l’Argentina per venir a Andorra i ara, t’asseguro, que no me n’aniria mai d’aquí. M’agrada viatjar, però Andorra és casa meva.
 
–Considera que comprar a Andorra és barat?
–No tinc la sensació que els preus siguin excessius, però en segons quins articles, com el menjar, sí que es nota la diferència, per exemple, amb Barcelona. M’ho diuen molt els amics.
 
–L’interessa la política?
–No, mai m’ha interessat. Ni l’andorrana ni l’argentina.
 
–Se sent inquieta sense el mòbil?
–Depèn d’on estigui i el que hagi de fer. La veritat és que puc estar perfectament sense fer-lo servir i només l’acostumo a mirar més si espero alguna trucada o alguna notificació. Si hagués quedat per sopar i m’hagués descuidat el mòbil a casa no patiria gens.
 
–Quin és el programa de televisió que més li agrada?
–Els documentals i els espais d’investigació i de casos reals.
 
–Practica esport?
–Amb el tractament no tenia moltes forces ni ganes per practicar, però abans feia molt de cardio al gimnàs i ara m’agrada sortir a caminar.
 
–Intenta estalviar?
–Tu ho has dit, ho intento almenys. Sempre que es pugui sí que intento estalviar una mica. H

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT