PUBLICITAT

MARC BALA Cantant

MARC BALA «Passar-ho bé és el nostre motor per fer coses»

El grup Copa Lotus
El grup Copa Lotus
Copa Lotus, guanyador del Sona9 2013, va actuar el passat divendres a Andorra la Vella fent així la seva quarta actuació al país. Marc Bala, el cantant del grup musical, destaca que l’actuació ha format part d’una «gira especial per acomiadar l’any». Formada per actuacions més acústiques «amb les que podem jugar i interaccionar amb el públic i les pròpies cançons»./ PER ESTEFANIA GRACIA
 
–Com es va forma el grup?
–Ja ens coneixíem una mica d’haver tocat en altres formacions i ens vam ajuntar cap al 2011, però primer van nàixer les cançons i després vam decidir convertir-les en un projecte, i després ja s’hi va anar sumant la gent.
 
–Quants membres són?
–Actualment som quatre membres, però per exemple, al concert que vam fer divendres a Andorra i els que donem durant la gira acústica que fem per acomiadar l’any actuem amb un format de només dues persones.
 
–Una gira acústica?
–Sí, aquest any hem tret el primer disc i hem estat fent la gira de presentació amb tota la banda, i ara, per acomiadar l’any, hem volgut fer una gira una mica més especial, amb un format per tocar a llocs més petits, amb dues guitarres i un espectacle així una mica més proper, on hi hagi molta interacció amb el públic... Un espectacle on la gent s’ho pugui passar bé. On a més de les cançons pròpies del grup incloem també altres versions.
 
–Perquè han optat per aquestes tipus d’actuacions?
–Perquè és una gira que ens permet tenir-ho tot més obert. En funció de les coses que puguin anar passant podem anar canviant una mica el repertori, perquè com només som dos, ens podem posar una mica d’acord amb coses que amb la gira que hem fet fins ara els quatre no hagués estat possible, perquè és un format més tancat. 
A més, aquesta gira té molt sentit de l’humor, repassem molts estils i versions i la gràcia és que el públic pot escoltar cançons del disc amb una essència més acústica. 
 
–I després de la gira?
–Estarem una mica més relaxats, ens centrarem més en treure idees i treballar en un disc nou que volem treure de cara a l’any vinent. 
 
–Com va sorgir el primer disc?
–Primer vam fer la maqueta i va ser al 2013, quan vam guanyar un concurs, que amb el premi vam poder gravar el disc i al febrer de l’any passat vam treure’l en discogràfica i el vam distribuir per les botigues. 
 
–Quantes vegades han actuat a Andorra?
–Diria que unes quatre vegades, comptant també la de divendres. 
 
–Què destacaríeu del públic del Principat?
–La veritat és que sempre hem tingut molt bona resposta per part del públic d’aquí. I també per part dels mitjans, sempre ens han fet força cas i la veritat és que ens han tractat molt bé. De fet, sempre intentem venir una mica abans per poder estar més estona  a Andorra i retrobar-nos també amb els amics que hem fet a aquí d’altres bandes o grups.  
 
–Quin objectiu s’han proposat com a grup?
–L’objectiu és seguir passant-nos-ho bé. Aquest és el motor que ens porta a seguir fent coses, si no ens ho passéssim bé ara no estaríem il·lusionats en fer un disc nou o en fer una gira amb un format totalment diferent al que hem estat fent fins ara. També tenim l’ambició de fer-ho cada cop millor, de no cansar-se amb un mateix, i anar buscant formules noves. Estar amb la gent que ens segueix, que pugui anar venint perquè els hi agrada, aprofitar-ho, i també estar pels qui ens descobreix de nou i fer que s’uneixin a la nostra gran família. 
 
–Amb quina cançó es queden?
–Amb Els títols de crèdit, perquè és la que més resumeix el grup i també en vam fer el videoclip, diguéssim que és com la nostra destacada. A sigut com la cançó emblema. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT