PUBLICITAT

CANDELÀRIA MORENO: «Tinc ben clar que no s’ha de tirar mai la tovallola»

CANDELÀRIA MORENO: «Tinc ben clar que no s’ha de tirar mai la tovallola»

Moreno, amb una medalla al coll en la passada edició del Torfeu Borrufa.
Moreno, amb una medalla al coll en la passada edició del Torfeu Borrufa.
És una de les sensacions de les últimes edicions del Trofeu Borrufa i suma un bon grapat de medalles. Les lesions els últims anys han fet acte de presència en els seus genolls, però aconsegueix superar-les per continuar baixant pistes. Té quinze anys i ganes de poder-se dedicar a un esport que gaudeix.
 
–Els genolls els últims anys li estan donant problemes...
–Sí, porto tres temporades sense poder acabar-les per culpa de les lesions. El problema és que de quan en quan he d’aturar-me per aquesta qüestió. Aquest estiu vaig fer una bona feina i després vaig haver de parar un mes.

–Què significa per a un jove esquiador participar al Trofeu Borrufa?
–És una competició molt important per a nosaltres, perquè te n’adones que tothom et té en compte. És una sensació molt maca i a més tens l’oportunitat de compartir tota una setmana amb els teus companys. També et posiciona internacionalment. I cada vegada és més difícil ser al podi, perquè el nivell cada cop és més elevat.
 
–Quan va decidir que es volia dedicar a l’esquí?
–Des de fa quatre anys que ho tinc ben clar. Abans ho feia més per passar-m’ho be, perquè m’agradava, i ara m’ho prenc més seriosament. M’agrada molt l’adrenalina i la velocitat. He practicat natació, karate i hoquei, però pel que realment em despertava tots els caps de setmana era per l’esquí. Va haver-hi un moment que em va tocar triar i vaig tenir molt clar quin havia d’escollir i quins deixar.
 
–Parla d’adrenalina i velocitat. Li agraden més les disciplines amb aquestes característiques?
–No tinc preferències. La veritat és que m’agraden totes.
 
–I s’hi veu dedicant-se exclusivament en un futur?
–M’ho he plantejat molts cops. Em crida molt l’atenció, perquè és una oportunitat per a viure experiències, conèixer molta gent i viatjar fent allò que t’agrada. Sóc conscient que tinc una ocasió molt bona per a representar a Andorra. M’agradaria saber fins a quin punt puc arribar, fins on pot estar el meu nivell d’esquí.
 
–És difícil compaginar el seu esport amb els estudis?
–De moment no. El programa esquí-estudi m’agrada molt i no tinc gaires dificultats amb l’escola. Sempre acabes recuperant si vas enrederit i entre nosaltres ens ajudem.
 
–Quina és la seva referència?
–Lindsey Vonn m’agrada molt. M’identifico molt amb ella per totes les lesions que ha patit. Tot i així, continua endavant i segueix guanyant. No es rendeix mai. M’ajuda a tenir la ment positiva i tinc ben clar que no s’ha de tirar mai la tovallola.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT