PUBLICITAT

Meritxell Farrero Presidenta Mans Unides

MERITXELL FARRERO: «Si recaptem més diners volem ajudar als refugiats»

Meritxell Farrero
Meritxell Farrero
Mestra a l’Escola Francesa de Ciutat de Valls, va ocupar el càrrec de presidenta de Mans Unides ara fa cinc anys, quan va recollir el testimoni i la vacant que va deixar Carmela Sellart, ara vocal de l’ONG. Ha seguit la mateixa bona i eficaç línia de treball i manté la il·lusió en recaptar una bona suma de diners per afrontar diverses iniciatives i projectes. Sempre ha estat vinculada amb accions solidàries i fa uns vuit anys que era voluntària de Mans Unides, sense un càrrec específic, fins el moment que Sellart va decidir fer un pas a un costat i deixar pas a una nova presidenta. Acostuma a col·laborar amb associacions, com per exemple en l’organització que es fan de sopar per practicar l’anglès, i també ha cantat en diverses corals.
 
–Quants anys porta a Mans Unides?
–Fa uns vuit anys. Sempre he col·laborat com a voluntària i al 2011 vaig ser escollida com a presidenta quan Carmela Sellart va deixar el càrrec. Es va decidir que hi hagués una mica de rotació.
 
–La campanya 2016 preveu 78.000 euros, una xifra prou bona.
–Estem molt contents. La previsió és destinar aquesta xifra a diversos projectes a cinc països i un dels més importants és a Senegal. Allà hi volem dedicar 41.692 euros per renovar els equipaments de dos centres escolars, que ja estan funcionant, però que volem refer els dormitoris, els sanitaris, la teulada i altres equipaments i donar formació a l’equip educatiu. També tenim previst destinar 13.939 euros a una cooperativa d’agricultors del Perú que comercialitza cafè per poder aconseguir dues assecadores de cafè i millorar la qualitat. A més, hi ha pensada una partida de 5.000 euros per a la construcció d’un pou d’aigua a Guinea i volem aportar 12.500 euros més a un projecte de Mans Unides Diocesana per construir una granja i fer la formació en matèria agrícola a la República Democràtica del Congo.

–Per cobrir aquestes iniciatives van fer diverses activitats.
–Sí. Per recaptar el fons necessari vam fer algunes activitats, com la projecció de la pel·lícula Moolaadé als Cinemes Illa Carlemany amb entrada gratuïta o un acte que va girar entorn de la situació del Nepal després del terratrèmol. La darrera que hem fet, va ser la setmana passada. Una vetllada musical amb la participació de corals i solistes al Prat del Roure. La jornada va anar molt bé perquè vam tenir bastant públic i vam recaptar 1.617 euros amb la venda d’entrades. Igualment, a tots els actes, nosaltres acostumem a posar una guardiola perquè la gent, si ho desitja, pot fer els seus donatius.  Normalment la gent respon.

–Què porten ja recaptat?
–A cada acte recaptem una certa quantitat i tot es va afegint als donatius que es recullen als bancs, que és allà on tenim els més importants i els que més ens aporten. Pel ritme que portem tenim l’esperança d’assolir una bona xifra perquè, pràcticament, ja hem arribat als 78.000 euros que ens vam marcar de previsió. Portem uns anys que no ens podem queixar perquè tenim molts donatius i aconseguim recaptar més del que havíem pressupostat.
 
–Com per exemple, l’any passat.
–Exacte. L’any passat vam pressupostar 84.000 euros i vam aconseguir 137.000. Això ens va permetre poder fer altres projectes.

–Com quins?
–L’any passat, quan va passar el terratrèmol del Nepal, vam donar 8.000 euros a la Fundació Muntanyencs per l’Himàlaia i 10.000 euros a una altre associació francesa. Si aquest any aconseguim és diners  dels pressupostats ens agradaria poder ajudar als refugiats.
 
–Enguany no han rebut la subvenció del Govern.
–En part, va ser una decepció, perquè són diners destinats a renovar els centres de Senegal. Si el projecte és de manteniment, que en part ho era, Govern no el finança, però també hi havia una part de nova construcció. És el seu criteri i no podem fer res.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT