PUBLICITAT

FRANCESC TORRECILLAS: Propietari d'El Matiner

FRANCESC TORRECILLAS: «La sort ha ajudat a persones que ho necessitaven»

Francesc Torrecillas
Francesc Torrecillas
El primer premi de la loteria nacional espanyola va caure el passat dissabte a Andorra la Vella. La sort es va repartir amb el número 42.802, premiat amb 600.000 euros i venut al Quiosc El Matiner de l’Avinguda Meritxell. Francesc Torrecillas i la seva dona, María Valiño, són els propietaris d’aquest comerç que va repartir dues sèries completes del número premiat, amb una quantitat que equival a 1,2 milions d’euros. / Per LAURA PUBILL
 
–Quina va ser la seva sensació al saber que tenien el primer premi de la loteria nacional espanyola? 
–La veritat és que ens en vam alegrar moltíssim. Estem molt contents que hàgim pogut repartir aquest premi i de saber que gràcies a això podem ajudar a persones que realment ho necessiten. Cada dècim es repartia per 600.000 euros, una quantitat força elevada i que segur que serà d’ajuda per als afortunats del premi.

–Sabeu qui són les persones que us van comprar els dècims premiats?
–Només en coneixem dues, que són d’aquí, del Principat, una és d’Encamp i l’altra d’Andorra la Vella. Són persones grans, jubilades i estem segurs que aquests diners els hi aniran molt bé perquè realment ho necessitaven i això ens fa estar contents per ells. A més, en veure la seva reacció estem encara molt més contents de saber que la  sort els ha ajudat. Quan ho van saber no es creien que la loteria els hi hagués tocat.
 
– A part d’aquests dos premis que ja sabeu a qui han estat repartits, quants altres dècims havíeu venut?
–Havíem venut un total de 20 dècims i de la resta de persones no en sabem res. De moment només han aparegut aquestes dues persones veïnes d’Andorra i estem esperant que en els propers dies apareguin els altres compradors dels dècims.
 
–Aquesta no és la primera vegada que el seu comerç reparteix sort gràcies a la loteria. Quins han estat els altres premis?
–És cert que hem repartit més d’un premi i contant el del dissabte n’hem repartit ja un total de quatre. L’any 2005 vam repartir també un primer premi de la loteria espanyola, de 600.000 euros per sèrie. Mentre que els altres dos premis han estat els anys 2011 i 2012 durant el sorteig de Nadal, que ens va tocar un cinquè i un quart premi.
 
–Quan el comerç ven aquests premis, creu que la gent decideix comprar més loteria i que per tant, les vendes augmenten durant aquest període?
–No massa. La gent no compra gaire loteria, potser sí que en el període de després de vendre un premi important hi ha més compradors de loteria perquè alguns tenen l’esperança de poder ser també afortunats, però en general les vendes no augmenten massa. En aquesta ocasió encara no hem notat cap variació de les vendes perquè és aviat.
 
–Quina valoració en fa del sector de la loteria?
–El sector està malament i ha caigut en picat. Aquí no vivim de la loteria perquè realment la que venem és poca i no ens serveix per cobrir pràcticament cap despesa. El comerç tira endavant més que res per ser una botiga de records d’Andorra, tot i que sí que el fet de vendre loteria i de poder repartir  premis com el de dissabte és un plus. Però, hem de treballar a altres llocs perquè només d’això no podem viure. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT