PUBLICITAT

ROGER ARGEMÍ: «És important identificar-se amb les lletres»

ROGER ARGEMÍ: «És important identificar-se amb les lletres»

El cantant Roger Argemí tocarà per primer cop a Andorra.
El cantant Roger Argemí tocarà per primer cop a Andorra.
El jove cantant igualadí, Roger Argemí, actuarà avui per primera vegada a Andorra interpretant el seu primer disc Un nou Sentit. El concert tindrà lloc a la Fada Ignorant a les onze de la nit. De cara el futur, Argemí ja treballa en un segon àlbum.
 
–És el seu primer treball. Expliqui’ns la seva història. 
–És un disc que hem treballat varis anys. Des dels 14 anys que vaig començar a composar les meves cançons fins ara, que en tinc 18. És un disc que sorgeix arran de la meva inquietud per escriure, pel meu amor per la música, i arran d’un concurs organitzat per adolescents.cat i per Música Global, una discografia molt important de Catalunya. Vaig quedar finalista i a partir d’aquí vaig començar a tenir contacte amb diferents productors, entre d’ells el del meu disc.  
 
–És aquest concurs el que li dóna l’oportunitat de dedicar-se a la música? 
–Sempre dic que potser no va començar tot concretament amb el concurs però va ser per mi com un punt d’inflexió a partir del qual vaig decidir dedicar-m’hi el 100%. Va ser una oportunitat per fer-ho a nivell professional. Passi el que passi jo intentaré aportar el meu granet de sorra en el món de la música. 
 
–És la primera vegada que actua a Andorra? 
–Sí, és la primera vegada i en tinc moltes ganes. No sé com sortirà però les ganes hi són. 
 
–Com sorgeix el contacte amb el Principat? 
–Amb el llançament del disc, algunes cançons comencen a sonar a Los 40 principales, Cadena Dial, Europa FM... I a partir d’aquí penso en començar a muntar una petita gira per donar a conèixer el disc i el projecte. I vaig començar a trucar a diferents sales de Catalunya i Andorra. I em va sortir una gira d’aproximadament 25 concerts. I entre ells tinc la sort de passar per la Fada Ignorant, un lloc per on han passat grans artistes que admiro. Tinc moltes ganes de tocar-hi. 
 
–És la primera actuació fora de Catalunya? 
–Amb el disc, sí. És la meva primera actuació internacional [riu].
 
–Què vol transmetre amb les seves cançons? 
–Vam titular el disc Un nou Sentit perquè el que volíem era donar un nou sentit a la música en català, al pop en català, perquè trobem que s’ha quedat una mica estancat. Ara es porten estils de música més alternatius que són pop però amb estils diferents. Volem que soni aquest pop amb ganes, amb il·lusió i amb potència, que és el que falta. També cal destacar que les lletres parlen, la majoria, d’amor. És una característica del disc.
 
–Amb què s’inspira per escriure la lletra de les cançons? 
–Hi ha una mica de tot. Hi ha temes personals, inquietuds que tinc, històries que he vist o he sentit. I altres que m’invento. L’important és que la gent s’interessi per les històries que explico. Penso que és important identificar-se amb les lletres de les cançons i que la gent les pugui cantar. Al final, la música serveix per sentir. Si la meva música fa sentir quelcom al públic ja em dono per satisfet. 
 
–Té algun ritual abans de començar un concert? 
–Escolto una cançó de Robbie Williams. És un costum que tinc i em va molt bé, em dóna molts ànims.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT