PUBLICITAT

GUY DÍAZ

GUY DÍAZ: «El públic de BTT no té rivals, anima tothom»

GUY Díaz
GUY Díaz
Guy Díaz (Andorra la Vella, 9 març de 1981) acumula a les seves cames quatre proves de Copa del Món i dos Mundials. És el rider andorrà amb més experiència i es preveu com el gran atractiu per al públic andorrà al cross-country de demà a l’última cita del circuit mundialista del 2016, a Vallnord-Pal.
 
–Com li està anant la temporada i com arriba de forma?
–La temporada bastant bé, els objectius principals a la Copa Catalana i l’Open d’Espanya els he complert. En Copa del Món he anat a la Bresse però no va anar gaire bé perquè vaig tenir pocs dies per entrenar el circuit i sortia a l’última fila. Als Mundials, prou bé. Sóc dels que estan a baix a la classificació, però en comparació amb els del meu nivell m’ha anat molt bé. A Andorra arribo no massa rodat. Amb els Jocs i els Mundials, el calendari a l’agost ha estat pobre i em falta ritme de competició. 
 
–Deien que plovia, després que no i sembla ara que algun xàfec pot caure. Li preocupa?
–Es veu que pot caure una tempesta just abans. És només una probabilitat però no posa 0,0 així que núvols en tindrem. La pregunta és si caurà allà i abans. Si plou, en BTTles condicions canvien molt. Cal molta més tècnica. Com més difícil és el terreny, més diferències amb els corredors del darrere.
 
–Ha reconegut el circuit? 
–Tot el que he pogut i més. La primera pujada està plena d’arrels, després hi ha zona natural garden amb roques naturals, arribes a una baixada llarga amb molta pedra i arrel clau per marcar les diferències, sobretot en moll, i per acabar una pujada llarga i bastant dura.
 
–Es nota ambient especial per ser la darrera cita del circuit de Copa del Món?
–No. Al contrari. Després dels Mundials i els Jocs Olímpics l’ambient és més relaxat, malgrat que hi ha alguna excepció. Julien Absalon, per exemple, és un rider que mai baixa la guàrdia i arriba amb pressió perquè no ha guanyat els Mundials ni ha pujat al podi a Rio. Té a Nino Schurter a prop, tot i que ell va més relaxat en ser or als Jocs i guanyar els Mundials.
 
–Amb l’experiència dels Mundials de l’any passat a Vallnord, el públic l’anima? 
–Sí, moltíssim. Aquest any espero que més perquè han volgut millorar la retransmissió de televisió i a sota la zona d’arribada ens fan passar més a prop del públic. No negaré que Andorra és un plus per a mi. Amb tot, el públic de BTT és molt apassionat i anima a tothom. No hi ha rivals.
 
–Què podem esperar de vostè?
–Vaig a representar el país i a donar-ho tot. Surto l’últim, si puc estar vint places per davant seria genial però amb tan nivell, prefereixo competir contra mi: agafar un bon ritme, no cometre errades i a veure si puc fer quatre voltes. L’any passat vaig fer-ne tres.
 
–És amic d’algun top?
–No, jo sóc d’anar a la meva. Tampoc faig tot el circuit i no conec massa ni als espanyols.
 
–I com pot un andorrà classificar-se per als Jocs Olímpics? 
–És impossible. Andorra es regeix pel reglament europeu i els punts acumulats de tots els corredors d’un país són els que et donen una, dues, tres o quatre places olímpiques. Jo soc l’únic andorrà que fa punts i en tinc pocs però si fos top, tampoc seria suficient. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT