PUBLICITAT

JORDI ALÁEZ: «Si sortim al camp és per guanyar el partit»

JORDI ALÁEZ: «Si sortim al camp és per guanyar el partit»

Jordi Aláez defensa una pilota en el partit contra Portugal.
Jordi Aláez defensa una pilota en el partit contra Portugal.
Té només divuit anys i és una de les sensacions del moment per la seva entrada a la selecció, on arriba per quedar-s’hi. Els seus objectius futbolístics els té clars i confia poder-los fer realitat els pròxims anys. No es posa límits.
 
– En aquesta fase de classificació s’ha guanyat el lloc a l’absoluta. S’esperava tenir aquesta participació?
– La veritat és que no em pensava que tot plegat arribés tan aviat. Ho veia més lluny, però vull aprofitar-ho. Vull seguir tenint la confiança de Koldo Álvarez i aprofitar les oportunitats que em doni. Treballo fort per seguir convencent-lo.
 
– No és gens normal que un juvenil estigui en tota una selecció absoluta i a més fent-ho de titular. Si els jugadors del combinat nacional es troben amb grans diferències quan juguen amb el seu club i quan ho fan amb la selecció, per a vostè encara és un salt molt més gran per estar jugant a la Preferent juvenil...
– Quan surts fora d’Andorra ja es nota molt la diferència de per si, i amb la selecció el salt és grandiós, perquè et trobes en mig de l’elit del futbol, enfrontant-te amb alguns dels millors jugadors i seleccions del món. El futbol que vaig viure quan vam jugar a Portugal és increïble. Jugar allà va ser una gran oportunitat per a mi i seguiré lluitant per jugar partits d’aquest tipus.
 
– Que tal es porta a la seva edat això d’enfrontar-se a les estrelles del futbol mundial?
– És impactant, perquè et pares a pensar que fa un temps les veies per televisió i ara les tens al davant, i t’hi has d’enfrontar al terreny de joc. Però una vegada estàs al camp això s’oblida i un cop ets allà estàs del tot concentrat i no penses qui ets i a qui tens al davant. 
 
– Va debutar amb l’absoluta a l’estiu en un amistós davant Azerbaidjan i en partit oficial en el primer de la present fase contra Letònia. Que li passa pel cos un cop comprova que sortirà a jugar i s’estrenarà?
– La primera impressió és de nervis. Després de molt agraïment i d’unes ganes boges que comenci el partit.
 
– El seleccionador està fent una forta aposta pel relleu generacional amb l’entrada de diferents jugadors joves com vostè. Que poden aportar?.
– Tot el que poguem pel bé de l’equip. Tenim una gran motivació i ganes. Segur que aportem un grau de canvi i aprenem dels que ja tenen una gran experiència internacional. Des d’un primer moment sempre ens han tractat molt bé.
 
– Com veu la selecció en un futur? Tornar a puntuar està a prop?
– Podem aconseguir-ho aviat. Si sortim al camp és per guanyar el partit i aquesta és sempre la nostra mentalitat. Els resultats segur que arribaran. Moltes vegades és més psicològic que una altra cosa, com va apassar a Hongria. A la llarga segur que aguantarem els noranta minuts el nivell que vam mostrar en la primer tram del matx.
 
– A nivell personal com veu el seu futur futbolístic?
– No em poso cap límit. A base de treball vull aconseguir grans coses. A nivell de club vull arribar el més lluny possible, i amb la selecció seguir comptant per a l’entrenador. Em preparo per seguir millorant sempre.
PUBLICITAT
PUBLICITAT