PUBLICITAT

FERNANDO BELASTEGUÍN I PABLO LIMA Parella número 1 de pàdel

FERNANDO BELASTEGUÍN I PABLO LIMA: «El número u de pàdel pot passejar tranquil pel carrer»

Pablo Lima i Fernando Belasteguín
Pablo Lima i Fernando Belasteguín
Fernando Belasteguín, Bela (Aregentina, 1979) és la millor figura que ha donat la història del pàdel un esport amb uns 35 anys de vida. Porta quinze anys liderant el rànquing mundial, des del 2015 formant parella amb Pablo Lima (Brasil, 1986).
 
– No hi ha qui pugui amb vostès. Hi ha truc?
(L) –Hems fet dos anys molt bons, però potser se’ns exigeix guanyar més del normal. 
(B) –Crec que sóc l’esportista amb més anys en el número u de la història però també s’ha de donar la dimensió que li pertoca i hem de tenir en compte que és un esport nou, en creixement. Amb tot, t’haig de dir que allò ja és passat i no puc dormir-me perquè si no penso en millorar, el que he aconseguit no serveix de res. I mentre jugui, tinc l’obssessió de continuar millorant.
 
– Qué té el pàdel que enganxa?
(B) –Jo no conec un altre esport que t’ho passis bé ja el primer dia. No cal físic ni tècnica per gaudir-ho. És un esport jove, de 35 anys, però quan entra en un país, encanta. El seu creixement és imparable. 
(L) –Andorra està ple de pistes, pel que he vist. Et diré que és molt social i fàcil d’aprendre, poden jugar un fill, un pare i una mare. En un partit de futbol, per exemple, aixó és impensable.
 
–Se senten estrelles, els professionals?
(B) –No. Et reconeixen els que segueixen el pàdel. És un esport en el qual el número u pot passejar pel carrer amb tranquil·litat. 
 
–Un punt, partit o torneig per al record?
(B) –Espero que el millor estigui per arribar. 
(L) –Jo em quedo amb un torneig: el de l’any passat a Montecarlo. Jugava dimarts, el meu fill va néixer dimecres; tornàvem a jugar dijous, divendres, dissabte i diumenge. I van quedar campions.
 
–Andorra és una seu nova. Qué els hi sembla la primera experiencia com a organizador?
(L) –M’ha sorprès, la veritat. Quan surts fora d’Espanya mai saps que et pots trobar però es tracta d’un torneig especial i el que més m’ha impactat: un entorn únic. Hi ha seus que tenen un pavelló cobert i aquí jugues amb un paisatge meravellós de fons. Diferent i espectacular. A mi m’agradaria que es quedés fix al calendari. 
(B) –A més, té un diferencial, ja que com jugues en altura el bot més ràpid de la pilota... Hem de jugar amb una pilota més pesada sinó els punts durarien un parell d’intercanvis. Això m’agrada. Aporta coses diferents al circuit.
 
–Per variar, són els màxims favorits per guanyar a Andorra. Es fa monòton?
(B) –No, hi ha cada vegada més competència, guanyar està cada vegada més car.
(L) –En els últims anys, a més, és maco veure que les últimes rondes no les juguen sempre les mateixes parelles. Cada vegada hi ha més igualtat.
 
–Quant us queda de vida com a parella?
(B) -Desitgem que siguin molts. Jo tinc set anys més i em cuido per ser competitiu, penso que podem estar molt temps més junts.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT