PUBLICITAT

MOISÉS GONÇALVES: «Per millorar s’ha d’entrenar al màxim»

MOISÉS GONÇALVES: «Per millorar s’ha d’entrenar al màxim»

Moisés Gonçalves, al centre de la imatge.
Moisés Gonçalves, al centre de la imatge.
Com a jugador era un líder i ara des de la banqueta aporta els seus coneixements. La Federació Andorrana de Futbol (FAF) es fa càrrec des d’aquest estiu del CE Sant Julià i Moisés Gonçalves el dirigeix, després del seu pas per l’Enfaf.
 
–La FAF ha agafat les regnes del futbol sala nacional, per seguir una línia que permeti progressar...
–Quan vam començar el projecte de l’Enfaf era per amb el temps tornar a tenir jugadors d’alt nivell i que la selecció se’n pugui nodrir, perquè des de la desaparició que de l’FC Andorra que ens vam trobar amb un buit. Ara tenim quasi tots els jugadors del país junts, estan controlats, i treballant en la mateixa direcció i de la millor manera. S’està notant, perquè ja anem traient jugadors joves. No tenim presa, s’ha d’anar poc a poc i formant-los, per en un futur tenir una selecció més competitiva i un equip en una categoria més elevada a Espanya.
 
–En quin estat de salut es troba el futbol sala del país?
–Venim d’una època que estàvem una mica en precari. Fins fa ben poc la base de la selecció no eren els jugadors del Sant Julià, que per la categoria on es troba havia de ser-ho. Ho compartien amb l’Encamp i no hi havia massa competència entre jugadors. Era una situació preocupant i amb la manera de treballar d’ara crec que podrem donar un salt important endavant.
 
–S’han posat un temps per a que sigui una realitat?
–No tenim en ment en quants anys, però sabem que no és un tema de quatre dies. S’ha d’anar mica en mica i anar pujant el nivell.
 
–Quina està sent la resposta dels jugadors?
–És espectacular. No ens podem queixar, perquè la predisposició de tothom és molt bona. Els jugadors joves entrenen cada dia perquè volen millorar i aprendre. Els veterans també han tingut una resposta excel·lent. Per exemple, el Sant Julià passa a entrenar de dos a quatre dies i jugadors com Jona i Neira, que sumen ja moltes internacionalitats, estan treballant com els que més, mostrant moltes ganes. Això és un mirall pels joves. A la federació tenim molt clar que per millorar s’ha d’entrenar al màxim i tothom ha de tenir aquesta mentalitat.
 
–Quins són els objectius del Sant Julià aquesta temporada?
–El primer de tots és la permanència. No renunciarem a res i la nostra regularitat marcarà si lluitarem al final per unes coses o unes altres, però el més important és salvar-se.
 
–Ara es troba entrenant a la Tercera Divisió. Tot un repte...
–Per a mi personalment és molt important. Vaig deixar la lliga andorrana perquè amb l’Encamp no teníem molta competència i volia seguir millorant com a entrenador. Amb l’Enfaf el primer any va sortir molt bé i ara al Sant Julià la meva idea és seguir millorant juntament amb els jugadors. També m’he d’anar actualitzant cada dia.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT