PUBLICITAT

ANNEKE VAN DE WAL Escriptora

ANNEKE VAN DE WAL: «És complicat combinar la passió amb la vida real»

L’aventura d’en Botonet és un còctel d’aprenentatges i valors familiars i mediambientals amb Andorra i un dels seus principals actius, l’esquí, de rerefons. La seva autora, Anneke Van de Wal, explica el perquè d’aquesta història i, el més important, la seva basant més social, ja que tot el que se’n recapta va dirigit íntegrament al centre la Gavernera. / PER LÍDIA RAVENTÓS

–Ens pot fer un resum de l’argument del llibre?
–El protagonista és un noi espavilat de Cadaqués, d’una família de pescadors, que per primera vegada a la seva vida va de vacances i el destí és Andorra. La història explica des del seu viatge cap al Principat, amb moltes preguntes perquè és un nano molt curiós, i viu la seva aventura d’esquí a Andorra, un esport que no ha practicat mai. Li passaran una sèrie de coses que poden succeir quan et poses per primera vegada sobre dels esquís.

–Per què va escollir Cadaqués i Andorra?
–Andorra perquè és el meu país d’adopció, fa més de 20 anys ja que estic aquí. I Cadaqués perquè em va venir al cap com un lloc que encara respira l’ambient de mar, de pescadors, una tradició molt ben guardada al poble.

–El llibre també té una basant social. De fet, tots els beneficis aniran destinats al centre d’acolliment de menors.
–No només els beneficis, sinó tot el que es recapta. És a dir, jo vaig posar una part i el nostre patrocinador, immobiliària sotheby’s l’altra. A partir d’aquí, el que costa el llibre, 9,90 euros, va destinat íntegrament tot a la Gavernera. Ningú es queda ni un cèntim.

–Com sorgeix la idea de fer aquesta donació?
–Fa molts anys vaig conèixer una persona que es va ocupar de tres nens del centre d’acollida. I vaig pensar que fer de família d’acollida era molt bonic però jo, per temes de feina, no me’n podia fer càrrec. A partir d’aquí vaig donar voltes a com podia ajudar d’una altra manera a aquests infants. I se’m va acudir que el proper llibre que fes destinaria tots els diners als nens d’Andorra, de manera que tot i no acollir-los podia contribuir al fet que puguin fer més activitats o una formació, etcètera.

–Quina quantitat han recaptat fins ara?
–De moment hem venut 600 llibres i farem una nova tirada de 400 més. Si es venen tots, que esperem que sí, serien uns 10.000 euros.

–Hi ha un missatge ocult darrere la història que volia transmetre a pares i fills?
–N’hi ha varis. Per exemple, fer saber que cal acompanyar els nens en els seus aprenentatges, la importància de la connexió amb la família i també intento transmetre la importància de cuidar el medi ambient. A més, també he volgut transmetre que tot té un valor i que per aconseguir el que un vol cal estalviar.

–S’ha plantejat mai fer narrativa per adults?
–Sí que m’ho he plantejat però combinar-ho amb la feina és complicat. De fet, tinc un bloc que es diu besodefresas.blogspot.com en el qual escric articles per adults en castellà, per practicar també aquest idioma. Però m’agradaria fer el pas i fer un llibre per adults. Necessitaria, però, més temps. És molt complicat combinar la passió amb la vida real. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT