PUBLICITAT

KOLDO ÀLVAREZ Seleccionador

KOLDO ÀLVAREZ: «Sumar punts després de tant temps reforça al grup i dona sentit a la feina»

Koldo Àlvarez, observa els seus jugadors durant un partit de la fase.
Koldo Àlvarez, observa els seus jugadors durant un partit de la fase.
La selecció va concloure la fase de classificació del Mundial de Rússia de l’any vinent amb quatre punts. Tota una fita tenint en compte que portava més d’una dècada sense sumar-ne cap. De l’Estadi Nacional n’ha fet el seu principal argument, i a domicili tota la tasca va ser més complicada. La confiança en la joventut va ser una constant a la que se li vol donar continuïtat, mentre que el tècnic encara no desvela si continuarà al cap davant del combinat nacional.
 
–Quin balanç en fa d’aquesta fase?
–Crec que podem fer un balanç positiu. Tornar a sumar punts després de tant temps reforça al grup i dona sentit a la feina que realitzem en el dia a dia. Dins les coses més positives està la imatge que hem donat en els partits de casa, on ens hem mostrat un equip molt competitiu davant qualsevol rival, i encaixem pocs gols, que ens permet estar vius fins al final. Aquest fet és molt destacable. En canvi, a fora ha estat una altra cosa ben diferent, tret de les illes Fèroe. A Hongria vam jugar uns 30 minuts molt bons, com a Suïssa, però a partir del primer gol ens va costar molt i patim fins i tot amb les coses més senzilles. Fins llavors ens havíem mostrat com un conjunt molt rocós, difícil de superar.
 
–Després de vàries fases en aquesta s’ha puntuat, amb un empat i la tant esperada victòria. És tota una fita...
–Després del triomf contra San Marino, tot i que fos un amistós, tothom es va treure una llosa de sobre i va ser una empenta important. Vam guanyar molta confiança i van arribar l’empat amb les illes Fèroe i la victòria contra Hongria.
 
–Ha trobat a faltar algun punt més?
–En el primer partit, contra Letònia a l’Estadi Nacional, crec que podríem haver puntuat. Per joc ens vam merèixer alguna cosa més. Va ser una llàstima.
 
–Si els resultats acompanyen segur que és més senzill preparar cada enfrontament. En els entrenaments es nota?
–Dins les dificultats que tenim en una selecció com la nostra per preparar els partits, tenir bons resultats ajuda molt en l’estat d’ànim, i més després de sumar tants anys sense aconseguir punts. Els jugadors se senten més forts davant tots els problemes que ens trobem davant qualsevol rival.
 
–En aquesta fase s’ha confirmat l’aposta pels joves, que són part activa a l’equip, veient-los a l’onze titular...
–Tenen molta il·lusió en tot allò que fan. L’aparició dels joves només és una conseqüència de la feina que fan. Responen amb bons minuts de joc la confiança que els donem. Si segueixen així els hi seguirem donant, perquè s’ho guanyen. A més, des de la sub-21 pugen fort i estan demanant que se’ls faci cas. Estem atents a l’evolució de tots. En aquests moments comptem amb una barreja de joventut i veterania molt bona. Tots són part del grup i els que porten més anys, que arrosseguen molta experiència, estan pendents dels joves.
 
–A nivell de joc també s’ha produït una millora significativa, demostrada en alguns partits...
–És part de la confiança que es guanya amb els resultats i en com ens sentim dins el camp. El que busquem a cada partit és tenir el màxim de minuts possible amb bon joc, tenint en compte la mena de rivals que tenim al davant.
 
–Si hagués d’escollir només un moment d’aquesta fase, amb que es queda?
–N’hi ha hagut diferents d’importants. Però si només m’he de quedar amb un és amb el xiulet final del partit contra Hongria, per com es va celebrar. És veritat que veníem de l’empat amb les illes Fèroe, que va ser també un moment molt destacat, però aquell xiulet final va ser molt especial. Van sorgir moltes coses de dins i demostra que tota la feina que fem té un sentit.
 
–L’any vinent afrontaran la Lliga de les Nacions, amb uns rivals que no estaran lluny dels rànquings que té Andorra. Serà una bona oportunitat per posar moltes coses en pràctica, diferents al que es pot fer davant les potències futbolístiques...
–Crec que ens pot donar una empenta important. Són rivals més de la nostra mida i tenim l’ocasió de seguir confirmant el que hem aconseguit fer a casa, però també per a que a fora donem un pas endavant.
 
–Estem parlant de futur. Això vol dir que renovarà?
–Encara ens hem d’asseure amb la Federació Andorrana de Futbol. La decisió serà més endavant.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT