PUBLICITAT

Eva Clausó Periodista

«Al Pirineu som gent d’acollida i es viu bé»

Eva Clausó presenta el progama Tatuats pels Pirineus
Eva Clausó presenta el progama Tatuats pels Pirineus
La periodista urgellenca Eva Clausó presenta aquest divendres un projecte molt personal: Tatuats pels Pirineus. Aquest programa, que s’emetrà cada divendres a les 22.00 hores al Canal 33, compta amb un total de set capítols d’uns 40 minuts cada un.  Clausó ha dedicat un any de la seva vida en donar-li forma, ja que ella mateixa ha fet de càmera, periodista, editora, productora i directora. 
 
–Per què el nom de Tatuats pels Pirineus?
–Fa temps que tinc el nom al cap. Durant molt de temps m’he mogut molt pel Pirineu i he parlat amb molta gent que ha nascut i d’altra que no, turistes i no turistes i tothom m’ha donat la sensació que d’una manera o una altra estava enganxada i se sentia identificada. Jo em sento així, tatuada pels Pirineus, que és la terra on he nascut. 
 
–En què consistirà el programa?
–Està format per set capítols. No va per comarques, sinó que la idea és poder recórrer de punta a punta els Pirineus. 
 
–Quin és el fil conductor?
–A través d’un personatge que no ha nascut als Pirineus, se’l va a buscar a casa seva i amb l’excusa de la feina es fa el viatge. Hi ha des d’un guia turístic, una escriptora, l’alcalde d’un poble, un músic... Hi ha un ventall ampli de personatges que se’ls ha anat seguint. 
 
–El personatge ens introdueix en els pobles? 
–Sí, i jo vaig interactuant amb la gent. Hi ha moltes coses que són el que passa allà. És com un directe i són fets reals. És d’entreteniment, però també de promoció del territori.
 
–En quin sentit?
–Aquí es podrà enganxar des del que vol veure gastronomia fins al que li agraden les tradicions, la naturalesa o la música. He primat la música del territori i totes les músiques que surten són de grups del Pirineu des del folk, rock o pop. Al final de cada capítol hi ha una actuació d’un grup que toca en directe. 
 
–Com són els Pirineus?
–Tot és Pirineus, però cada un té les seves especificitats. Això és el que es veurà. És un programa molt ric que enganxarà a la gent perquè és molt pròxim. 
 
–Té algun element comú aquesta zona?
–Les muntanyes, que són terra d’acollida i que la gent viu en pau. El que més m’ha sobtat és que a vegades se’ns diu que al Pirineu som gent tancada, que ens consta obrir-nos, però en realitat som gent d’acollida. M’he trobat gent de cultures diferents que estan molt ben integrats al Pirineu 
 
–Ha estat difícil fer el programa?
–Està tot pensat amb el cap, al mil·límetre, però està fet  amb el cor. 
 
–Andorra és el país dels Pirineus, no sé si a la llarga pensa incloure-ho en el programa. 
–La meva idea seria fer una segona temporada i que en un dels capítols s’entri a Andorra. Ara bé, el país dels Pirineus té suficient entitat com per poder fer un Tatuats per Andorra, que podria ser un recorregut per les set parròquies.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT