PUBLICITAT

Mateo Vienne Jugador del Club Vòlei Encamp

«El salt a Nacional és molt gran, aquí tots són bons»

Mateo Vienne celebra un punt amb l'Encamp.
Mateo Vienne celebra un punt amb l'Encamp.

Mateo Vienne (Barcelona, 1995) és un fanàtic de l’esport. Va jugar 15 anys al tennis i ho va deixar quan li va tocar escollir entre fer-se professional o estudiar, ha estat campió d’Espanya en beisbol i des de fa uns anys s’ha liat amb el vòlei i juga al CV Encamp.

–Com coneix el món del vòlei?
–La veritat és que mai m’havia plantejat jugar a aquest esport però anava a veure unes amigues que jugaven al Viladecans, em va agradar i com no tenien equip masculí, el vaig crear. Així també podien venir elles a veure’m. 

–I com aterra al vestidor de l’Encamp?
–És la primera temporada a l’equip. Vaig venir a viure a Andorra fa un any i Sergio Borges és veí meu; un dia em vaig creuar amb ell, em va dir si volia jugar a l’Encamp i em va engrescar.

–Borrego, Carlinhos, Cristian… Són jugadors de Superlliga contra els quals ha de competir per guanyar-se un forat a la pista. Difícil?
–Sí, però he millorat molt i ràpid. Jugo de quatre receptor, però diguem que soc el joker per la meva polivalent. És un plaer jugar amb aquesta gent, que a més sempre et motiva i t’ajuda; això t’endolla. Som una família i compaginem el vòlei amb la feina però ens està anant força bé.
 
–Sí, perquè l’Encamp és líder i amb el títol gairebé al sarró, veritat?
–Vam guanyar el segon el dissabte i ara ja el tenim a onze punts. Amb dues victòries serem campions matemàtics a la fase regular.

–I després?
–A jugar la fase d’ascens. A Nacional hi ha tres grups i es classifiquen els dos primers de cada un, que quan acaba la fase regular van a una seu a jugar-se l’ascens. Només puja un així que hi haurà batalla segur.

–Quatre ascensos consecutius des que el club va començar a competir a Tercera Catalana. Es nota el salt de nivell en categoria nacional?
–Sí. El nivell dels equips, la preparació… A Catalana trobes equips amb algun jugador que destaca i a Nacional, tots són bons.

–Veieu la Superlliga molt lluny?
–A nivell esportiu tenim un bloc que podria jugar-hi però no a nivell de club. Si arribem a Superlliga 2 hem de fer el possible per trobar patrocinadors.

–Què tal Jose Garcia com a tècnic?
–Ha jugat Champions amb el París i això ho diu tot. En dos mesos ha canviat la dinàmica i hem fet un salt qualitatiu importantíssim. Potser gràcies a ell estem on estem. Tenim grans jugadors però ell és espectacular. Ho sap tot i és un líder total. Per mi és un mite.

–Es veu guanyant-se la vida amb el vòlei com Xavi Folguera o no és aquesta la idea?
–Jo ho veig com un hobbie i dutbo que em pugui guanyar la vida amb el vòlei. Ara, de fet, paguem per jugar. El que sí tinc clar és que vull guanyar-me la vida dins el món de l’esport.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT