PUBLICITAT

ÒSCAR GABÀ Dinamitzador de La Central

«La cuina vegeteriana és més que una amanida»

Per Victoria Gómez Pérez

Òscar Gabà
Òscar Gabà

Dins la programació dels tallers d’estiu, la Central d’Andorra la Vella convida a joves d’entre 12 i 18 anys a aprendre a cuinar sense l’ajuda dels pares. Serà dimecres vinent, 18 de juliol a les 11.30 hores, quan prepararan, seguint les instruccions d’Òscar Gabà, el plat vegetarià de moda per excel·lència: el porridge

–Què farem en aquest curs de cuina sense pares?
–Aprofitant que som a l’estiu, ens agradaria ensenyar als joves a cuinar un plat fresc i vegetarià com és el porridge. Utilitzarem productes de temporada per millorar els hàbits saludables de l’esmorzar i el berenar.

–Per què un porridge?
–Perquè ens permet combinar tot tipus de fruites i verdures. A més, ara és l’època de molts d’aquests aliments i ens agradaria mostrar als nois i noies quins són els productes que s’han de consumir cada temporada. Volem que canviïn la brioixeria industrial pels productes més naturals.

–Faci’ns un avançament sobre els productes que s’utilitzaran...
–Iogurt, flocs de civada i moltíssima fruita. Pomes, peres, préssecs, meló...

–La cuina vegetariana està molt de moda.
–Sí, jo crec que és per un motiu de salut. Cada vegada més, els pares intenten conscienciar els fills per fer una dieta equilibrada, però no només vegetariana. Sembla que estem tornant als orígens de la dieta mediterrània i hem d’aprofitar tenir tant a l’abast aquests productes.

–És la primera vegada que fan un curs de cuina vegetariana?
–Sí. L’any passat vam fer un curs d’amanides, però no era exclusivament vegetarià.

–Però la cuina vegetariana és quelcom més que amanides...
–És clar! Volem desmitificar el món vegetarià i mostrar als joves que hi ha més opcions, a part de l’enciam i el tomàquet. Els productes vegetarians són saludables i molt bons. I amb un munt de nutrients. 

–És un món per descobrir encara?
–Per a molts joves, sí. La cuina vegetariana és molt àmplia i més extensa del que ens pensem. Hi ha diferents opcions i, en aquest taller, ens endinsarem en el món dels porridges que són una opció molt recurrent des de fa anys als països anglosaxons.

–És fàcil trobar opcions vegetarianes a Andorra més enllà de les fruites i verdures?
–És cert que a vegades els preus són més cars que a Catalunya, però cada vegada hi ha més opcions.

–Un missatge pels escèptics del vegetarianisme?
–Convido tots els joves a què vinguin, descobreixin, experimentin i aprenguin. Diria a tothom que mai es quedi amb el que ja hi ha establert i vulgui provar noves combinacions. La cerca de nous aliments els portarà a nous sabors.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT