PUBLICITAT

Jan Riera Cantant d'Els Catarres

«Aquest any hem fet la millor ‘Jennifer’ que hi ha hagut mai en un directe»

Per Lara Ribas

El cantant d’Els Catarres, Jan Riera.
El cantant d’Els Catarres, Jan Riera.

Els Catarres presenten Tots els meus principis –el seu últim disc– aquesta nit (23 hores) a l’aparcament dels Veedors en el marc de la Festa Major d’Escaldes-Engordany. No és el primer cop que el grup acudeix a Andorra i en Jan Riera, un dels seus cantants, avança que sempre estan «encantats de venir a terres andorranes perquè la gent és molt festiva». 

–Venen il·lusionats? 
–Hem tingut la sort de venir ja tres cops i estem molt contents. És molt xulo que ens continuïn trucant d’Andorra; sempre ens hem sentit super ben acollits i ens tracten super bé.

–Què han preparat per a aquest concert? 
–Serà un concert una mica semblant als que estem fent aquest any per presentar el nou disc i és una barreja de temes nous amb temes que ens han acompanyat al llarg de la nostra història i que se sap tothom. És un directe molt potent. 

–El públic andorrà és molt diferent del que es troben a Catalunya?
–No, i estem veient que aquest any la gent està molt a tope. Sí que hi ha zones que són més actives que d’altres, però a Andorra no hi ha una diferència considerable i tenim molt bon record del públic d’aquí, que també acull molta gent del nord de Catalunya.

«Sempre havíem sigut un grup acústic però aquest disc és molt elèctric i permet fer un directe molt més potent»

–L’últim disc incorpora la cançó Martina, busquen substituir la famosa Jennifer? 
–No hem volgut fer cap canvi, va coincidir que era un nom de noia però no té res a veure el concepte amb aquella primera cançó. I òbviament Jennifer crec que és una de les cançons que sempre farem perquè ens ho ha donat tot i l’estimem molt.

–No n’estan cansats? 
–Sí que de vegades estem una mica avorrits perquè l’hem tocada centenars de cops. Per això a cada gira li donem un rotllo nou i just aquest any hem fet la millor Jennifer que hi ha hagut mai en un directe nostre. 

–Per què?
–Perquè hem incorporat electrònica i l’hem fet molt més ballable i potent. Ja no té res a veure amb aquella Jennifer gravada amb dues guitarres, manté la melodia i la tornada, però ara està revitalitzada. De fet, és una de les cançons que està funcionant millor en directe. 

–La toquen a tots els concerts? 
–No l’hem tocat sempre per una qüestió de temps, però aquest any no falla perquè amb la volta que li hem donat ens agrada molt tocar-la.

–Aquest àlbum reflecteix l’evolució d’Els Catarres? 
–Sobretot aquest disc es caracteritza perquè és elèctric. Sempre havíem sigut un grup acústic i aquest any portem sintetitzadors, guitarres elèctriques i baixos elèctrics... que fan que el directe sigui molt més potent. Abans estàvem molt limitats i ara hem arreglat totes les cançons del repertori amb aquest format elèctric i l’experiència és molt més positiva per a la gent. 

–I han fet lletres molt diferents? 
–Tampoc hi donem massa voltes perquè són les lletres que ens surten. Crec que és un disc molt positiu a pesar de tenir molts moments nostàlgics, per exemple records de la infància. Però aquest esperit ens ha caracteritzat en tots els discos i també es continua mantenint en Tots els meus principis. 

–Com està anant la gira i fins quan preveuen allargar-la?
–Tot aquest any durarà segur i el proper continuarà, però entremig tenim pensades algunes coses que encara s’estan gestant, com actuacions en teatres o auditoris de cara a l’hivern. I el segon any de gira sempre anem un mes a l’estranger, més que res a passar-ho bé perquè tampoc volem començar res a fora. 

–Ja saben a quin país aterraran? 
–Encara no podem revelar-lo, però ja hi ha alguns concerts tancats a l’Àsia. Fa uns anys vam estar a la Xina i a Corea i aquesta vegada hem triat un altre país.

«Mirem molt el moment i mai ens hem plantejat una projecció artística fora dels països de parla catalana o a escala internacional»

–Quina perspectiva de futur tenen Els Catarres?
–Sempre hem sigut un grup que hem mirat molt el moment i mai ens hem plantejat una projecció artística ni fora dels països de parla catalana ni a escala internacional. 

–La clau? 
–Som com una família o un grup d’amics que anem amunt i avall per passar-ho bé i no pensem molt més enllà de quan s’acabi aquesta gira; vivim el present. Ja vam dir que en el moment que deixéssim de passar-ho bé o la part econòmica passés per davant, el grup s’acabaria. 

–Què diria a la gent que dubta si venir o no al concert d’aquesta nit?
– Ja fa molt de temps que vam venir per últim cop a Andorra; que repeteixin els que van venir al darrer concert perquè quedaran igual de satisfets i per als que no ens van veure en aquella ocasió serà una experiència que encara no han viscut amb Els Catarres. A més, en aquest concert incorporarem alguns temes que no hem tocat en els darrers.

PUBLICITAT
PUBLICITAT