PUBLICITAT

Rosa Mujal Directora de La Capsa

«Als nens, els interessen moltíssim les manualitats»

Per Lara Ribas

La directora de La Capsa, Rosa Mujal.
La directora de La Capsa, Rosa Mujal.

La Rosa Mujal és pintora i l’actual directora de La Capsa –espai de creació compartit entre Ordino i la Massana– i demà al matí ofereix a L’Estudi –l’edifici sociocultural ordinenc– un taller d’arts plàstiques destinat als infants a partir dels 6 anys i les seves famílies que està ambientat en la festivitat de Halloween. 

–Proposa un taller que s’anomena Capturem un fantasma dins d’un pot. En què consisteix? 
–Farem un fantasma amb làtex i els sacs del te que ens prenem. Jo els he anat guardant i els he deixat assecar; després els he desmuntat i he guardat per una banda el paper i per l’altra la pols. 

–I com introdueix el pot? 
–El tap del pot és la base del fantasma, mentre que el recipient, que és de vidre i decorem amb la pols del te infusionat, ens serveix per tapar el fantasma i, per tant, capturar-lo. 

–Havia fet anteriorment l’experiment? 
–Sí, el passat dissabte a la Massana.

–I quina va ser la rebuda? 
–Va anar molt bé i van sortir uns fantasmes molt bonics. 

–Què aprenen els nens amb aquest taller?
–Ens permet treballar la tècnica del paper maixé amb el làtex i els sacs del te. El procés és delicat i no es pot anar ràpid.

–I els nens ja tenen paciència? 
–Sí, més que els pares! I com que al principi veuen que és delicat i de vegades se’ls trenca després ja van amb més cura. 

–L’activitat s’emmarca més aviat en la festivitat de Halloween i no pas de la castanyada. 
–Sí, perquè és més atractiu per als nens. La castanyada és més a nivell d’escola i en família i la resta és 100% Halloween, però crec que les dues coses es poden combinar perfectament. 

–Quines altres manualitats poden fer els nens aquests dies?
–Per exemple, en comptes de comprar les garlandes per decorar la casa poden fer-les ells mateixos amb cartolina. I els fantasmes són molt senzills o altres personatges de Halloween com els ratpenats o les calaveres.

–A banda del taller d’aquest dissabte, cada cap de setmana hi ha activitats a La Capsa. 
–Sí, aquesta temporada hem impulsat els dissabtes d’art. Hi ha tres tipus d’activitats: el primer dissabte de mes està destinat als infants i les seves famílies; el segon, es programa una activitat de costura amb màquina de cosir; i l’últim, un taller de nu. 

–Quina és la filosofia? 
–L’objectiu és oferir una activitat en un lloc tancat tenint en compte que ara arriba l’hivern i cada vegada es fa fosc més d’hora. A més, va destinat tant als nens com als adults.

–I hi ha bona predisposició dels nens per als tallers de manualitats?
–Els interessen moltíssim; els encanta fer i sobretot aprendre. No he trobat mai un nen que no vulgui participar en un taller. A més, la clau per evitar el descontrol és donar-los una guia a seguir i les eines que necessiten.

PUBLICITAT
PUBLICITAT