PUBLICITAT

Xavi Cardelús Pilot de Moto2

«Amb l’equip Stylobike, hauria pogut competir millor, sobretot a València»

Per Miquel López-Egea

El pilot andorrà Xavi Cardelús en una cursa de la temporada.
El pilot andorrà Xavi Cardelús en una cursa de la temporada.

El pilot andorrà Xavi Cardelús ha acabat la seva temporada i ara enfronta un nou curs amb un nou equip, l’Ángel Nieto Team. Va acabar la temporada amb el Marinelli Snipers, substituint a Romano Fenati, que va ser expulsat per una perillosa acció antiesportiva a mitjans de setembre.

–Quina valoració fa d’aquesta temporada després de tot el que ha viscut? 
–Ha estat una temporada de la qual estic molt satisfet tot i que no hem acabat com a mi m’hauria agradat. Crec que hauria pogut anar una mica millor.

–Què ha faltat?
–En el Campionat d’Europa ha anat bastant bé però hi va haver moments que vaig estar una mica perdut i no vaig estar al 100%. Crec que aquest any he fet massa carreres i això m’ha penalitzat. Les curses coincidien, però tot i això, estic molt content pel podi d’Albacete. 

–Entenc.
–Ara mateix estic en el top 10. Però falten dues curses, una a València i una Albacete i no les podré disputar. A això, se sumen les caigudes, que ens han penalitzat. Però crec que aquest any he fet un important pas cap endavant.

Xavi Cardelus: «Aquest any he fet massa carreres i algunes coincidien, això m’ha penalitzat encara que estic molt content»

–I al Campionat del Món?
–També podria haver fet una mica més. A més, crec que amb el meu equip hagués anat millor que no amb el Marinelli. Era un equip que tenia la seva manera de treballar, era una família nova. Vaig trobar a faltar el’Stylobike. 

–Creu que hauria pogut puntuar aquest cap de setmana passat? Potser es va quedar amb la mel als llavis.
–Sí, i tant. Tots pensem que si arribem a fer aquesta cursa amb l’Stylobike, hauria estat dels primers. No em vaig trobar còmode amb la moto del Marinelli en cap moment i vaig caure. Però tot i això i del que tenia, ha estat prou bé.

–Llavors, la valoració de l’experiència és dolenta?
–Dolenta, no. Està clar que va ser inesperat i ha servit per conèixer equips nous. Quan surts d’un equip, t’adones de com treballen els altres. Però si és cert que he trobat a faltar el meu equip, nosaltres fa molts anys que corre en Moto2 i Marinelli només aquest. Hauria pogut anar tot una mica més bé però he pogut fer pràcticament tot el Mundial. Però ha estat positiu millorar a cada carrera.

–L’actuació de Fenati va ser una sorpresa.
–I tant, inesperat.

–També va patir una dura lesió.
–I tant, inesperat. Sí, em va privar una mica de tot i vaig perdre condició física. Em molestava en molts moments però això és mala sort, li pot passar a qualsevol. I em va passar a mi.

–Quins són els objectius de futur?
–Durant aquesta pretemporada, espero fer-me a l’equip i a la moto. Espero donar sempre el màxim i vull seguir millorant en pilotatge.

–I de cara a la pròxima temporada?
–Ara que ja conec quasi tots els circuits, espero tenir més opcions. Tinc moltes ganes.

–Anirà a la gala de la Federació Internacional de Motociclisme?
–Sí, estem mirant si puc entregar algun trofeu. I després faré uns dies de vacances.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT