PUBLICITAT

Marc Font Esquiador de muntanya

«He après a no tirar mai la tovallola i a insistir»

Per Miquel López-Egea

Marc Font, en una cursa.
Marc Font, en una cursa.

Marc Font forma part de l’equip d’esquí de muntanya de la Federació Andorrana de Muntanyisme des de fa set anys. Després de la lesió de la passada temporada, arriba amb més ganes que mai per fer un bon paper.

–Quins són els objectius de la temporada?
–Com que vinc d’una lesió, l’objectiu serà recuperar la forma de la temporada anterior, ja que l’any passat no vaig poder competir. Vull estar dins del top 30 de la Copa del Món.

–Com es troba de la lesió?
–Totalment recuperat i sense molèsties. 

–Com afronta la temporada?
–Aposto molt per la pretemporada, ja he pogut començar a esquiar. Aquest any ha estat de luxe.

–Per tant, fins a on creu que pot arribar?
–Vull arribar al nivell de fa dos anys però no em conformaré només amb això. Ja vaig tenir un top 30, però si pot ser un top 25, millor encara.

–Com arriba la seva passió per l’esquí de muntanya?
–Sempre he tingut una gran passió per la muntanya i sempre havia fet esquí alpí. Com que aquest esport és una barreja, quan ho vaig provar, em va enganxar de seguida. Ara serà la meva setena temporada competin.

–És una bona trajectòria.
–Sí, però considero que estic a la meitat. Ha estat una època molt maca en la qual he après a valorar molt les coses i a aprendre a preocupar-me pel que realment importa. Ha estat un sacrifici brutal però m’ajuda a no tirar mai la tovallola, a insistir i a dedicar esforços per aconseguir els meus objectius. És un esport que aporta disciplina i organització.

–Practica algun altre esport?
–A l’estiu, molta bicicleta. Alguns companys meus fan roller, encara que jo no. 

–Andorra és un paradís per entrenar sempre.
–Si, a totes les èpoques de l’any. Ho tenim tot, a més d’una federació que ens ajuda molt en aquest aspecte. No ens falta de res.

–Com es compagina la vida personal amb la dels entrenaments?
–Si vols estar al màxim nivell, no només has d’entrenar, sinó que has de gestionar les competicions i el material, a més del descans, que és molt important. Tot això ocupa molt de temps, sobretot si estudies i treballes, com és el meu cas.

–I llavors?
–Entre setmana, estudio i entreno. A l’estiu, treballo i recupero el que perdo per competicions. Però la muntanya i les motos de muntanya són el meu hobby.

–Com veu l’esport al país?
–Molt bé, llàstima que no tinguem molts joves. Però la federació i govern aposten molt per nosaltres.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT