PUBLICITAT

Maëva Boubis Tècnica i dinamitzadora del CIC

«És molt maco dinamitzar una zona protegida»

Per Lara Ribas

La tècnica i dinamitzadora del CIC Maëva Boubis.
La tècnica i dinamitzadora del CIC Maëva Boubis.

La Maëva Boubis gaudeix informant i fent divulgació del Parc Natural de les Valls del Comapedrosa. Fa un any i vuit mesos que és tècnica i dinamitzadora del Centre d’Interpretació del Comapedrosa (CIC), des d’on no només atén el públic sinó que també imparteix tallers i organitza activitats. Sempre està disposada a col·laborar en qualsevol projecte i oberta a les propostes dels assistents. 
 
–Quina és la principal funció del CIC?
–El CIC és un punt d’informació a escala general, tant del parc natural com de tot Andorra. I també serveix com a espai de divulgació i d’educació, per exemple a nivell mediambiental es treballa en la conscienciació. 

–Quin és el públic majoritari? 
–Hi ha de tot, però és sobretot un punt d’inici per a la gent que vol anar al parc natural. Per tant, pot venir des de l’expert en muntanya o ‘superatleta’ d’una mitjana de 30 o 40 anys fins a gent menys familiaritzada amb la muntanya com pot ser la típica família que només farà el petit circuit interpretatiu.

–I hi ha opcions per a tothom?
–Sí, hi ha camins de tots els nivells. I la gent quan ve ja sap que el Comapedrosa és la muntanya més alta i que el parc natural és petit i, per tant, les distàncies són molt curtes però el desnivell, molt fort. A més, orga
nitzem visites i activitats més concretes.

–Per exemple?
–La nostra activitat reina són les sortides en cavall fins al Pla de l’Estany, però en tenim d’altres per anar a veure fauna, per exemple. Va tenir molt d’èxit la sortida que vam fer per observar isards i muflons al Parc del Comapedrosa. I després organitzem tallers de cosmètica natural, amb flors, plantes i altres productes d’Andorra, o tallers de reciclatge per als més petits on fem joguines.
 
–Tot l’any?
–Del maig a l’octubre, intentem fer de dos a tres tallers al mes, però ara a l’hivern és més complicat per la neu. 

–Tenen alternatives per a aquesta època?
–Aprofitem per fer les visites de les escoles al CIC. I també organitzem sortides amb raquetes als voltants del parc natural, amb la col·laboració del Departament de Turisme.

–Renoven sovint les activitats?
–La gent va fent propostes que tenim en compte i intentem posar en marxa al cap d’uns mesos en funció de la demanda. 

–Venen molts estrangers?
–La majoria són catalans, valencians i del sud d’Espanya, però també hi ha uns quants francesos i una minoria d’anglesos i de sud-americans. Aquests últims són els que més al·lucinen amb els paisatges i amb tota l’oferta d’activitats que tenim.

–Què li aporta la seva feina al CIC?
–Jo puc aportar informació i coneixements a la gent que passa pel centre, però ells també em fan créixer. A més, és molt maco poder fer publicitat sobre una de les tres zones protegides d’Andorra i dinamitzar-la.

PUBLICITAT
PUBLICITAT