PUBLICITAT

Diana Torra Burgués Instructura de ioga

«Per retrobar-nos hem d’elevar la consciència»

Cada any, la delegació andorrana de l’Associació Espanyola de Kundalini Ioga fa una masterclass solidària amb un centenar de participants on els beneficis van destinats a una entitat sense ànim de lucre. L’any passat va recaptar 2.030 euros per a Unicef i la beneficiària d’aquesta edició és l’Associació Protectora de Plantes, Animals i Medi Ambient d’Andorra (APAPMA). Diana Torra Burgués (La Massana, 1979), membre de la delegació, serà la instructora de la classe, que té lloc avui (20.00 hores) al Prat del Roure, a Escaldes. L’aportació és voluntària.

–Com sorgeix la idea de col·laborar amb l’APAPMA?
–La junta de la delegació escull per votació una entitat. Amb l’APAPMA vam connectar molt ràpidament perquè practicar el ioga suposa estar unit amb l’entorn, que és la naturalesa, i l’associació dirigida pel Carles Iriarte fa una defensa aferrissada del medi ambient.

–Quina diferència hi ha entre el Kundalini ioga i altres disciplines?
–Primer de tot cal dir que totes les disciplines del ioga són molt beneficioses per la salut, tant la física i l’emocional com l’espiritual. Però el Kundalini es basa en el desenvolupament de l’energia latent que té tot ésser humà. Tots naixem amb aquesta energia, però per moltes raons la perdem, ja sigui per l’estrès, l’ambient, l’educació o, per exemple, la pressió social. Per connectar-nos amb la nostra part més espiritual hem de recuperar i elevar aquesta energia.

–I això què suposa?
–Elevar la consciència per trobar-nos i recuperar la felicitat interior. Venim al món a realitzar una missió i a fer coses que els nostres avantpassats no van poder culminar. Com a ésser humà tenim un objectiu de vida i es tracta de connectar amb el teu camí. A través del Kundalini, l’energia passa per tots els txakres i obtens la consciència plena: saps qui ets i on vas.

–Què treballa la tècnica del Kundalini?
–Treballes tots els sistemes, inclús el digestiu i l’hormonal. Et fa adonar que tot ets tu. Per exemple: tot el que ens passa emocionalment té una repercussió física i podem evitar-ho. A través del moviment, l’exercici, l’elasticitat, la meditació i la respiració podem prevenir que les emocions ens facin mal. Podem curar-nos.

–Cada masterclass solidària té un tema. Quin serà el d’aquesta edició?
–Donar consciència que els éssers humans estem creats pels cinc elements de la terra. Som terra, aire, aigua, foc i espai. Si som nosaltres mateixos, podem veure que el que ens envolta és el que ens nodreix. A la vegada, els que ens sustenta és el que ens forma. A la sessió d’avui ens trobarem amb nosaltres mateixos a través dels cinc elements, els equilibrarem per estar saludables i per estar units amb la mare Terra. Quan estem enllaçats, no podem fer mal a la nostra mare. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT