PUBLICITAT

Raul Ferré Pilot de l’ACA

«Vull sortir a guanyar les GSeries, en tinc ganes»

Per Miquel López-Egea

El pilot de l'ACA Raul Ferré.
El pilot de l'ACA Raul Ferré.

El jove pilot de la Massana, Raul Ferré, comptarà amb l’ajuda del Programa de Joves Pilot de l’Automòbil Club d’Andorra (ACA) per aquesta nova temporada després del seu gran paper en la darrera Pujada a Arinsal. A més, va firmar un debut espectacular en la Pujada de Santa Maria de Villalba - Ullastrell, Memorial Lluís Costa.

–Com es produeix aquest fitxatge per l’ACA?
–Va ser després de la Pujada a Arinsal. Vaig sortir amb moltes ganes perquè sempre havia volgut córrer en cotxe. Al final, vaig ser tercer, em va sortir bastant bé i vists els resultats, em van agafar pel programa. Després em vaig voler mesurar a una prova del Campionat de Catalunya de Muntanya, on hi havia més nivell. L’objectiu era estar al davant i vaig veure que es podia aconseguir.

–Com arriba aquesta passió pel motor?
–Sempre he estat envoltat de gent del motor. A més, jo sempre volia anar als kàrtings i tinc una afició pels cotxes molt grans. I no se’m dona tan malament, és el que vull.

–Un camí que culmina a Arinsal.
–Sempre havia volgut córrer. En aquesta cursa va ser el meu pare qui em va animar a competir. Ara toquen les GSeries i evolucionar.

–En què destaca com a pilot?
–Em diuen que sóc molt ràpid. Jo corro, vaig carrera a carrera, fent-ho el millor que puc.

–I quins són els objectius de cara a la temporada vinent?
–Ara que he vist que puc estar al davant, quan corri alguna prova del Campionat de Muntanya, l’objectiu serà aprendre, gaudir i si puc, estar al davant. Si es fan bé les coses, es pot aconseguir.

–Ha practicat altres esports, però al final decideix competir en cotxes.
–Sí, he esquiat molt de jove, feia esquí de competició i vaig córrer alguna prova del Campionat d’Europa. I també he jugat a rugbi. A més jugo a tennis, pàdel i m’agraden les motos.

–Ha tocat els tres grans esports del país.
–Sí, amb la selecció de rugbi vam guanyar i amb esquí feia podis. Però els cotxes és el que m’agrada. I mai m’havien deixat competir. 

–Per tant, ara té la gran oportunitat. Amb quines sensacions afronta les GSeries?
–Sortiré a guanyar-les o almenys, a estar el més endavant possible. És una competició nova per a mi i mai he competit amb gel. Però penso que ho puc fer bé i tinc moltes ganes.

–Com entrena?
–Faig molt esport. Vaig al gimnàs quatre cops per setmana i per conduir, faig coses amb el meu cotxe, vaig molt al kàrting, faig tests amb cotxes de carreres i tinc un simulador a casa amb el qual passo moltes hores. A més, miro molts vídeos per aprendre.

–Qui són els seus mentors?
–Per calmar-me, està el Gerard de la Casa. És el meu mestre. I parlo molt amb el Joan Carchat, és un referent que tinc a Andorra.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT