PUBLICITAT

Lluís Dejuan President AAVA

«El 17% dels vehicles del país són clàssics»

Per Meritxell Prat

El president de l'AAVA, Lluís Dejuan.
El president de l'AAVA, Lluís Dejuan.

La connexió entre els cotxes antics i el Lluís Dejuan ve de lluny. Des de petit que jugava amb maquetes i fins i tot, mentre esperava l’autobús per anar a l’escola, els seus ulls se n’anaven a un Biscúter d’un magatzem proper. De fet, el cotxe dels seus somnis, va acabar sent el seu primer cotxe. Ara, gaudeix de l’afició des de l’Associació Andorra de Vehicles Antics (AAVA) i no deixa de treballar per organitzar mil i una activitats.
 
–Són una associació molt activa.
–Sí, durant tot l’any fem activitats per als socis, normalment una cada mes. A partir del 2015 també vam incloure les sortides amb motos antigues i en fem una a la primavera i una a la tardor. Cada any dediquem les sortides a un lloc concret, a una comarca o una regió, però intentem no anar més lluny de 150 o 200 quilòmetres perquè aquests cotxes ja en tenen prou.

–A Andorra hi ha molta afició. Es poden veure autèntiques relíquies?
–Andorra és un país aficionat als vehicles antics, potser degut a la nostra idiosincràsia que sempre ha sigut una economia poc o molt benestant i tothom ha pogut guardar aquells vehicles dels avis o els pares i actualment quasi tots estan en funcionament. De fet, tenim 4.000 vehicles censats, cosa que vol dir que un 17% del parc mòbil andorrà està format per cotxes clàssics i antics. És una passada, els altres països no ho entenen!

–El gran repte de l’any 2019 és l’organització del Ral·li Mundial de vehicles antics?
–Sí. El 2015 ja vam fer el de motos i no era evident que en 4 anys de diferència el mateix país pugui organitzar-ne dos. Ha estat una feina constant de 4 anys, ens ha costat, però gràcies al bagatge se’ns va concedir sense plorar massa. La veritat és que és un gran repte.

–I com ho tenen?
–Bé, ja tenim obertes les inscripcions i al novembre vam presentar tot el programa definit a l’assemblea nacional de la Federació Internacional de Vehicles Antics (FIVA). Van quedar sorpresos que un any abans ja ho tinguem tot organitzat. Per tant, la setmana que ve ho podríem engegar, però haurem d’esperar a l’estiu que ve.

–Tenen alguna sorpresa preparada?
–Tindrem un centenar de vehicles durant una setmana voltant per les carreteres del Principat. La sorpresa serà el dissabte, l’últim dia d’estada, que farem un concurs d’elegància internacional i els vehicles desfilaran a ritme de swing. Una orquestra tocarà des d’una de les principals avingudes comercials del país.

–I la setmana passada la sortida a la Gavernera. És la més especial?
–És una sortida que ja fa 12 anys que la fem i per a nosaltres és la més important de tot l’any perquè a més de treure els cotxes podem fer somriure als nens. Aquest any han estat molts, per desgràcia, però vull agrair els esforços dels nostres socis perquè gràcies a ells es van poder portar regals a tots els nanos. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT