PUBLICITAT

Jordi Sánchez Periodista i viatger

«Viatjar et canvia, m’he tornat més frugal»

Jordi Sánchez
Jordi Sánchez

El Jordi Sànchez (Barcelona, 1982) és un dels molts catalans que té el costum de visitar Andorra per les festes. Ara feia gairebé una dècada que no acomplia la tradició: ha viscut des del 2009 a Corea del Sud i des de fa 14 mesos viatja pel món acompanyat només d’una motxilla de 40 litres i de la seva parella, la Hyekong. Aquest Nadal, han trobat el temps per visitar la família. 

–Com va sorgir la idea de deixar-ho tot i dedicar-se a viatjar?
–Després de vuit anys amb una vida estable a Seúl, ens vam engrescar i vam decidir que la millor manera de veure món a llarg termini seria deixant les feines, vendre-ho gairebé tot i marxar de casa.

-Quant de temps porten viatjant i per on?
–Vam començar a l’octubre del 2017 a Okinawa, Japó. Vam seguir amb Taiwan, Vietnam, Cambodja, Laos, Tailàndia, Índia, Sri Lanka, Oman i Emirats Àrabs Units.

-Quin és el seu equipatge?
–Portem dues motxilles de 40 litres de capacitat. Hi portem unes 4 samarretes de màniga curta, i un parell de llarga més gruixudes. Un o dos pantalons curts, un de llarg i 4  mudes de roba interior. I una jaqueta d’aquestes fines contra el vent. També portem ordinador portàtil, mòbils, càmera, carregadors, cables, llibre electrònic. Ah, i un parell de jocs de cartes per jugar.

-Tot el tema d’electrònica és necessari?
–Venim de carreres de comunicació i sempre hem documentat els nostres viatges amb fotos i articles. Quan ens vam endinsar en aquest canvi de vida vam crear el bloc Lifetime Travelmates i els seus corresponents perfils a les xarxes. 

-Què és el que més l’ha sorprès de l’experiència?
–El sistema de castes i de matrimonis per conveniència de l’Índia ens va impactar molt. També ens va sobtar la cordialitat i hospitalitat dels llocs menys turístics com Cambodja, Laos o Sri Lanka.

-Com i on viuen durant el viatge?
–Intentem allotjar-nos amb gent del país, fem molt couchsurfing, que a part de l’estalvi en allotjament ens aporta una experiència única convivint amb gent d’allò més interessant. També fem algunes feines de voluntariat que proporcionen allotjament i àpats. I últimament estem fent bastant housesitting que és un sistema amb el que anem a cases de gent que té animals i ha de viatjar per uns dies i els cuidem els animals i la casa durant la seva estada fora. 

-Creu que és una persona diferent després d’aquest any viatjant?
–Viatjar et canvia. Depèn de quins llocs o quina gent coneixes, et posa al teu lloc. Diria que m’he tornat més frugal. Viatjar amb motxilla petita et limita bastant i t’ensenya a prescindir de moltes coses. Ara que estem a Europa i en les dates que estem, veig molta gent com boja per gastar diners en coses innecessàries, quan en realitat, es necessita ben poc per viure feliços! 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT