PUBLICITAT

Sergi Casabella Esquiador de muntanya

«La Font Blanca és una arma de doble fulla»

Per Miquel López-Egea

Sergi Casabella en competició.
Sergi Casabella en competició.

Sergi Casabella és esquiador de muntanya de la Federació Andorrana de Muntanyisme. Aquest any ha fet el salt a sènior i competirà a la Font Blanca. Avui s’estrena a la Copa del Món.

–Com afronta aquesta primera competició de la Copa del Món que es disputa a Bischofshofen?
–Amb moltes ganes. L’esprint és molt explosiu, però és complicat perquè la primera ronda és classificatòria i passen només els 30 primers. Però és una prova que se’m dona bé. Demà serà la primera individual i l’afronto molt motivat. Ho donaré tot els dos dies.

–Quin són els objectius de la temporada?
–Complir els criteris de la FAM i fer tota la Copa del Món. També vull participar en els Mundials.

–La segona prova de la Copa del Món és la Font Blanca.
–Ja arriba. És una arma de doble fulla i s’ha de vigilar. És una cursa de casa, que motiva molt, de la qual coneixes el terreny i la gent. Pot anar-te molt bé però has d’evitar ficar-te pressió perquè el fet de córrer a casa, al final, és una ajuda i no una càrrega. Però no m’he plantejat una posició, encara que sóc ambiciós

–I la resta del calendari?
–Vull seguir aprenent i agafant experiència, corregint els possibles errors per millorar a cada prova.

–Com ha estat el pas a sènior?
–De moment, he competit només a Andorra. Però ja es veu de seguida que tot canvia i que t’has d’aplicar molt per estar el més a prop possible de les posicions capdaventeres. S’ha de ser més conservador i al final, ser més fort. Tenia ganes de canviar de categoria per comparar-me amb els grans, amb els millors del món. Aquest és un any per conèixer aquestes competicions, sense posar-me molta pressió. En resum, és per veure com és la competició d’alt nivell. L’esport d’alt nivell requereix un gran esforç mental.

–A on es veu a llarg termini?
–Si pogués viure de l’esquí de muntanya, seria fantàstic. M’ompliria molt tot i que sóc conscient que li falta madurar una mica. Intento viure el dia a dia amb la mirada posada als anys futurs, però sóc conscient d’on estic.

–Com es compagina la vida d’alt nivell amb els estudis?
–Estudio INEFC a Font Romeu i ens ho posen més fàcil per compaginar els entrenaments i la competició.

–Com arriba la seva passió per l’esquí de muntanya?
–Amb el Centre de Tecnificació de la FAM. Va sortir sol, des del primer any. Corria per la muntanya però al final, em vaig voler dedicar a l’hivern. Si fas el que t’agrada, l’esport i l’esforç et compensa molt i, a més, vaig descobrir que m’aporta molt pel que fa a valors: l’esquí de muntanya t’ensenya a ser humill a més del de l’esforç.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT