PUBLICITAT

AGUSTÍ PIFARRÉ Coordinador de Polítiques de Joventut i Voluntariat

«El nivell dels artistes andorrans està a l’alça»

Per Victoria Gómez Pérez

Agustí Pifarré.
Agustí Pifarré.

Des d’ahir i fins divendres que ve, el Centre Cultural La Llacuna acull l’exposició del VIII Concurs bianual d’Arts Plàstiques per a Joves, que es va celebrar el 2018 i que ja ha recorregut cinc de les set parròquies. El coordinador de Polítiques de Joventut i Voluntariat del Ministeri de Cultura, Agustí Pifarré (Andorra la Vella, 1968), ens explica què hi podem trobar.
 
–Què veurem a l’exposició del VIII Concurs d’Arts Plàstiques per a Joves?
–Veurem una trentena d’obres de joves i una gran diversitat de formats artístics: hi ha pintura, escultura, videoart, gravat, dibuix... L’exposició es divideix en tres categories segons l’edat dels participants. L’únic requisit és que siguin andorrans i tinguin entre 12 i 29 anys.

–L’exposició és itinerant, oi?
–Sí. Ha estat viatjant per tot el país seguint l’ordre protocol·lari perquè tothom la pugui veure. Enguany vam començar a la Massana, la setmana passada estàvem a Ordino i des d’ahir a la capital. 

–Quin tipus de públic acostuma a anar-la a veure?
–Sempre venen els nois i noies dels Punts Joves, escoles dels tres sistemes educatius i ciutadans anònims. L’exposició és oberta i pot venir qualsevol persona interessada en l’art. 

–I quan surt la gent, què diu?
–En general li agrada molt. M’agradaria ressaltar especialment la qualitat de la majoria d’obres d’aquest any, que des del primer dia tothom va quedar molt sorprès. Hi ha alguns artistes que ja estan consolidats i d’altres que tot just comencen i són aquests els que evidencien que el talent està a l’alça i que els joves artistes tenen un gran nivell. 

–Qui determina el guanyador del concurs?
–Hi ha un jurat que valora les obres i cada franja d’edat compta amb una dotació econòmica que va dels 1.000 als 2.500 euros. Si ho considera oportú, el jurat també pot repartir el premi entre més d’una obra.

–Els premis continuen sent Sergi Mas?
–Això fa un temps va generar certa polèmica, o més aviat va ser un malentès en algun mitjà de comunicació. Enguany vam decidir no posar noms als premis, però des del primer dia el padrí del concurs és Sergi Mas i així seguirà sent. 

–Per què consideren important que els joves participin en aquesta mena de concursos?
–El foment de la creativitat artística és molt important per a tota la consolidació de la personalitat de la gent jove. Fa 16 anys que hi apostem i veiem que la participació sempre és alta i hem de mantenir-nos així.

–Fa vuit anys que se celebra el concurs. Això demostra que ja està consolidat?
–Sí, totalment. Nosaltres també fem tota mena de publicitat per donar-lo a conèixer, però els més interessats ja saben de la seva existència i l’esperen amb moltes ganes. A finals d’aquest any sortiran les bases pel concurs del 2020. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT