PUBLICITAT

Marc Vinyes Coautor d''Space Opera'

«La paciència és clau per fer un joc de taula»

Per Miquel López-Egea

Marc Vinyes a la botiga BGames d'Andorra la Vella.
Marc Vinyes a la botiga BGames d'Andorra la Vella.

Marc Vinyes (Barcelona, 1986), juntament amb Adhara Domínguez, David Martínez i Anna Esplandiu, és un dels autors del joc de taula Space Opera. És pels grans aficionats i té una important comunitat. Vinyes, actualment, és programador a Andorra.

–Com sorgeix la idea de fer un joc de taula d’aquesta mena?
–Tots som fans de la ciència-ficció. L’Adhara i el David, fa més de quatre anys, es van preguntar què passaria si els namekians de Bola de Drac lluitessin contra els aliens d’Alien. A partir d’aquí, es van plantejar un joc de taula. Una setmana després, el David em va ensenyar l’idea. Anava a ser un joc entre els amics però vaig pensar que tindria molt potencial.

–I què va passar?
–Vam començar a quedar per desenvolupar-lo i vam portar el prototip a algunes fires i esdeveniments d’Espanya. Vam tenir molt feedback i vam fer molts canvis durant un parell d’anys. Al final, l’editorial Games 4 Gamers va ser l’escollida per editar-nos el joc. Som quatre persones que hem fet un segell creatiu i la nostra idea és treure uns quants jocs de taula. Space Opera és un joc de cartes no col·leccionables en el qual cada un dels jugadors porta una espècie alienígena intel·ligent i competeix amb les altres de la galàxia per la supremacia galàctica.

–Quines funcions té cadascú de l’equip?
–El David és el que fa que totes les peces encaixin, l’Adhara fa de relacions públiques de l’equip, l’Anna s’ha bolcat en el vessant creatiu i jo, en les mecàniques del joc.

–Amb què s’inspira el joc?
–Entre altres, amb Isaac Asimov, Philip K. Dick, molta literatura de ciència-ficció, Battlestar Galàctica, Doctor Who i clar, Star Wars, que és un space opera, és a dir, un gènere literari d’aventures a l’espai. 

–Quins plans de futur tenen?
–Volem treure expansions i fer tornejos.

–Quantes hores es necessiten per crear un joc de taula?
–Hores? Millor t’ho dic en dies. Des que es va crear fins que el vam veure a la botiga, van passar dos anys i mig.

–Quina acollida va tenir el joc?
–Va ser el tercer joc més venut a la botiga Kaburi de Barcelona en el seu mes de llançament. Alguns proveïdors el tenen esgotat.

–I a Andorra?
–Hem fet algunes quedades a la botiga BGames. A Andorra, hi ha una comunitat dels jocs de taula important i la gent que l’ha provat, li ha agradat. L’acceptació ha estat bona i, de fet, està esgotat. Ara s’ha de comprar a Amazon, ja que els proveïdors no el distribueixen. Però vindran més.

–Quines virtuts s’han de tenir per crear un joc de taula?
–S’han de tenir molts coneixements de jocs de taula i molta paciència, perquè s’ha de fer i refer molt, a més de tenir un gran poder d’autocrítica i saber acceptar crítiques.
 

PUBLICITAT
PUBLICITAT