PUBLICITAT

David Martínez Membre de la Frada Unita Fortior

«Seguim l’FC Andorra perquè van decidir venir a Encamp»

Per Miquel López-Egea

David Martínez
David Martínez

La compra de l’FC Andorra per part de Gerard Piqué ha propiciat que l’entitat tricolor hagi fet un salt de gegant en tots els aspectes. També pel que fa a l’afició i ja compta amb diversos grups d’animació a la graderia, entre ells, la Grada Unida Fortior. David Martínez, informàtic i de 29 anys, és un dels membres d’aquesta.

–Quina és la seva vinculació amb l’FC Andorra?
–Des que van començar a venir a Encamp, vaig començar a seguir-los. No tinc cap vinculació amb l’equip perquè mai he jugat a futbol, de fet, ni sóc esportista. El tema d’animació, en canvi, sí que m’agrada.

–D’on ve aquest sentiment?
–Des que Piqué va comprar l’Andorra. La curiositat. Ens vam ajuntar un parell d’amics i el cercle s’ha anat fent gran. Vam anar creixent, pel boca-orella. Vam veure que jugaven bé, que tocaven la pilota i que feien bon futbol. I hem anat creixent, fins avui.

–Té alguna relació amb la plantilla?
–No. Volem passar el diumenge allà. La temporada passada ja vaig anar a veure els partits, a casa i a fora. I ara m’he fet soci, està clar. També fa un parell de setmanes que seguim el filial, en un futur seran ells als que haurem d’anar a animar.

–Simplement ha sentit els colors.
–Sí, el fet d’anar a passar el diumenge a la tarda. Per veure si pujaran. Sembla que serà així.

–Quanta gent són?
–Ara mateix som unes 50 persones totalment actives i a les xarxes socials ens segueixen més de 300 persones.

–Quin és el seu objectiu?
–Animar guanyin o perdin i passar el diumenge. Fer penya entre nosaltres. Si qualsevol persona es vol ajuntar, estem amb les portes obertes. Tot i això, de moment encara no tenim un local però en un futur sí que hauríem de fer una penya o associació vinculada al club.

–Abans de l’era Piqué, seguien l’FC Andorra?
–No. Ha estat per l’efecte Piqué i perquè han vingut aquí a Encamp. Som gent de la parròquia i si és per moure-le, ens agrada. La gent de les altres parròquies també té dret a gaudir dels esports, no sempre s’ha de fer tot a la capital.

–Com porten els càntics?
–Alguns tenim. Però ens falta l’assaig i començar a agafar la confiança per cantar. També tindrem banderes personalitzades en un futur i ens anem coneixent amb els altres grups d’animació, com Nord Tricolor. El més important és anar tots a una.

–L’Andorra sempre té el focus mediàtic posat. Això fa més ganes de fer-se de l’Andorra?
–Sí, i tant. Això ens dona més ganes, sobretot amb els resultats que estem tenint.

–Pujarà l’Andorra aquesta temporada a la Segona Divisió?
–Seria una gran notícia però la divisió és complicada. Hem d’anar partit a partit. H

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT