PUBLICITAT

Eugenia Correia Estudiant

«Els comentaris de la gent m’animen a sortir»

Per Tatiana Navarro

Estudiant del Lycée de catorze anys, utilitza les tardes de confinament per animar al veïnat amb les seves interpretacions musicals. Amb una formació inicialment clàssica, estudia dia a dia temes de les llistes d’èxit que troba als portals musicals. Les seves retransmissions en directe a les xarxes socials socials tenen molt èxit.

 

– D’on va sorgir la idea?

– Va sorgir dels meus pares, que em van comentar que seria divertit treure un instrument perquè a la gent ho pogués disfrutar. Em van convèncer i vaig sortir un parell de vegades amb la concertina, que és un instrument típic portuguès. Als següents dies vaig treure el piano mentre cantava al mateix temps. Amb el piano tinc més experiència i també faig classes de cant, així que em va semblar molt divertit.

 

– Quina formació musical té?

– Porto quasi quatre anys estudiant piano. Al principi només feia música clàssica, però com que fa un any i mig que vaig començar amb les classes de cant, també vaig aprendre una altra manera d’interpretar la música. Al mateix temps que canto també vaig tocant el piano i, a la vegada aprenent estils més moderns.

 

– Com escull el repertori?

– Vaig mirant per internet, veig una cançó que m’agrada i intento tocar-la. Primer de tot miro de cantar-la, i si veig que puc fer-la, intento tocar-la al piano. Si em costa cantar-la continuo buscant cançons. Vas trobant cançons a l’Spotify o a Youtube que t’agraden i encara més si son en piano que, si una persona té molta oïda, també pot escoltar-la i tocar-la al mateix temps. Són cançons que m’estic aprenent aquests dies poc a poc i, així, tinc una idea de quines interpretaré a fora.

 

– Com és el procés de preparació?

– Quan ja són les set començo a demanar als meus pares que es preparin per treure el piano a la terrassa. La primera vegada que vaig tocar a fora vam treure el piano a les set perquè encara no sabia molt bé com fer-ho. Però ara, que ja l’hem tret vàries vegades, l’estem treient més o menys a tres quarts de vuit, a la vegada que treiem tots els cables i els connectem. Surto gairebé tots els dies, si fa mal temps ho deixo per al dia següent.

 

– Què li diuen els veïns?

– En el moment que escolten que comencem a muntar els insruments surten a la terrassa per veure si haurà concert o no. Laurèdia Jove em va proposar de fer dos directes al meu compte d’Instagram i va sortir molt bé perquè, com que van fer molta publicitat, la gent es va interessar i van entrar al directe. A les xarxes em donen molts ànims perquè em diuen que ho faig molt bé i que arribaré molt lluny. M’agrada escoltar-lo perquè em dóna ànims de sortir a cantar a fora encara que no sigui una cosa que tothom pugui fer.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT