PUBLICITAT

JOAN PIERAS President de l’Associació Andorrana del Còmic (ARCA)

«L’any que ve la farem més grossa que mai»

Per Victoria Gómez Pérez

Joan Pieras.
Joan Pieras.

L’Associació Andorrana del Còmic (ARCA) i el Comú de La Massana van decidir la setmana passada suspendre la 24a edició de La Massana Còmic a causa de les incerteses generades per la Covid-19. El president de l’ARCA, Joan Pieras, ens explica com ha estat el procés i com encaren el 2021, any en què el saló celebrarà el seu quart de segle.
 
–Ha estat molt difícil prendre la decisió de suspendre La Massana Còmic?
–La veritat és que sí. Per a tots ha estat una decisió complicada, perquè ja portem 24 anys celebrant-ho, i ja ho teníem tot muntat. Normalment ho celebràvem a l’abril, però, molt abans de conèixer la Covid-19, enguany havíem decidit traslladar-lo al juny. Hem esperat a l’últim, però finalment hem cregut que el més sensat era anul·lar-ho.

–Per què s’ha prés aquesta decisió i no s’ha posposat per més endavant?
–Per la incertesa. No sabem què passarà d’aquí a un mes, no sabem si els autors podran creuar la frontera per celebrar el saló amb nosaltres o quin aforamament es permetrà... Vam parlar amb el Comú de la Massana i, d’acord mutu, vam decidir deixar-ho córrer. Nosaltres volem fer les coses bé i crec que ha estat una decisió sàvia deixar-ho per al 2021 que, per cert, celebrarem els 25 anys!

–Ja ho han començat a preparar?
–L’únic que sabem és que la farem més grossa que mai. Els cinc autors que teníem convidats per aquesta edició tornaran –bé, no tornaran, vindran!– i en convocarem de nous. Tindrem molts autors i ens farem un bon regal d’aniversari.

–Jan era un dels convidats, oi?
–Sí. Hauria d’haver presentat la segona part de Las Montañas Voladoras, un àlbum del Superlópez que es desenvolupa íntegrament a Andorra. Si tot va bé, quan passi tot, farem la presentació oficial al museu, encara que sigui en petit comitè. 

–I el cartell pel 2021?
–Mantindrem el mateix que per aquest any que l’havia dissenyat el Ricardo Muñoz. És un xicot jove, que ja va participar en l’edició de l’any passat. És un dibuixant d’èxit que es va criar a Andorra i ara havia tret un llibre especial autoeditat per ell per aquest saló.

–Aquest any tenen previst intensificar l’activitat al Museu. Com pensen fer-ho?
–De seguida que es puguin obrir els museus, amb totes les mesures de seguretat que calguin, ho farem. Diuen que podria ser al juliol o a l’agost. La primera exposició que tindrem serà sobre Astèrix. Fa poc va morir el seu creador, Albert Uderzo, i juntament amb l’Ambaixada de França li retrem homenatge. De fet, aquesta exposició, que parla sobre la creació del personatge, l’hauríem d’haver inaugurat abans de la Covid. 

–Quina repercussió econòmica suposarà la crisi sanitària?
–De la subvenció que rebem, hem tornat el 60% al comú perquè ho inverteixi en el que cregui convenient i ens hem quedat el 40% per mantenimet i gestió del museu.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT