PUBLICITAT

Nelly Martínez Propietària de Perruqueries Kerala

«Els clients venen amb talls i colors que flipem»

Per Judith Sáez

Nelly Martínez atenent a un client.
Nelly Martínez atenent a un client.

Les perruqueries van tornar a obrir la setmana passada tot i que d’una manera diferent. La Nelly, propietària de Perruqueries Kerala, explica que han delimitat l’espai, desinfecten les mans i els peus dels clients en entrar i tot el local un cop marxen. També la pica, després de rentar-los el cabell. 

–Heu tornat a obrir. Us trobaven a faltar?
–Sí. Està a tope. Hi ha molta gent que ha reservat per aquestes dues primeres setmanes tot i que també n’hi ha que estan anul·lant hores perquè ha donat positiu a la prova.

–Com heu estat aquest temps tancades?
–Horrorós. Sóc la propietària, autònoma i no tenim cap ingrés... Ens han dit que ens ajudaven, però hem de retornar igualment els crèdits tous i no et donen allò que realment necessites...

–Cap ingrés i seguir pagant.
–Clar. Per exemple, FEDA parlava d’una reducció que el primer mes no et fan perquè, com no han pogut passar a fer el comptador, passen el mateix rebut que el mes passat a la mateixa època. Després sí que t’ho retornen però, de moment, ho has de pagar... I igual passa amb els bancs! Cada dia és una cosa.

–Per això, imagino que esteu contentes d’haver pogut obrir ja aquesta setmana.
–Sí, estic contenta. Tenim molta feina i estem cansats però hem d’anar fent perquè a final de mes hem de pagar nòmines una altra vegada. Som 11, tres perruqueries, i n’hem hagut de tancar una acomiadant a quatre persones .

–Ateneu amb mascareta?
–Sí. És obligatori, tant per ells com per nosaltres. A més, jo que faig barbes, també em poso una visera que em cobreix tota la cara.

–Sou un servei essencial? Hauríeu d’haver-vos mantingut oberts?
–No, així ens ho van dir des del Govern. De fet, tampoc podíem exercir a domicili i hi ha hagut denúncies a gent que ho ha fet. Jo prefereixo no exposar-me, tancar i no córrer el risc d’enganxar la Covid-19 o enganxar-li a una senyora gran que anés a pentinar... No he anat a pentinar ni a la meva mare! De totes maneres, de tothom qui m’ho ha demanat, ningú era gran. Suposo que no es volien posar en risc per posar-se guapes. Total, tampoc podíem sortir de casa!

–Hi ha gent que ha optat per arreglar-se els cabells a casa i més aviat sembla que molts se’ls han espatllat... Ho esteu veient això?
–Sí! Fem broma i riem molt perquè els clients venen amb uns cabells, uns talls i uns colors que flipem! N’hi ha que potser la germana els ha tallat el cabell a trasquilons i hem de tallar-li curts. També venen amb les canes emborratxades, un color més fosc o alguns que  volien posar-se un marró i els ha quedat taronja...

–Potser es posaran de moda aquests pentinats quan sortim del confinament?
–Espero que no, que encara que es desgraciïn els cabells no es posi de moda perquè van ben horrorosos, amb perdó. Els homes que porten el cabell curt, es passen la màquina i ho arreglen, però n’hi ha que porten desgràcies!

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT