PUBLICITAT

Belén Montero escriptora

«Escriure per a mi és una passió. Les idees brollen sense parar»

Per Carmen Salas

Belén Montero, que es va quedar a viure a Andorra després de passar unes vacances, és una enamorada de l’escriptura, passió que compatibilitza amb la seva feina a les empreses familiars. Al 2020 va publicar la seva primera novel·la, Cloacas de lujo (Caso Ciru), una història trepidant sobre el tràfic d’òrgans amb molta intriga, suspens i erotisme que transcorre entre Bilbao, Barcelona i la regió muntanyenca de Ronda, Màlaga, on va néixer l’autora.

Des de quan escriu?

Des de molt joveneta, però sempre ho havia fet per a mi, mai m’havia plantejat publicar, encara que quan vaig començar a escriure Cloacas de lujo (caso Ciru), vaig decidir que volia publicar-la. Va ajudar que just abans hagués escrit un relat per a un concurs literari que va tenir molt bones critiques.

Per què va començar amb una novel·la negra? No és l’estil més fàcil.

Doncs no ho sabria dir. Crec que l’estil em va escollir a mi, perquè no ha estat res premeditat. L’argument ja feia temps que el tenia al cap. Al 2004 se’m va cremar la casa i ho vaig perdre tot, inclòs el manuscrit d’una novel·la amb una trama molt similar, i onze anys després vaig recuperar la idea i aquesta vegada sí que la vaig poder acabar. A finals del 2019 li vaig posar el punt final.

Quan de temps ha trigat en escriure-la?

Uns quatre anys, entre documentar-me i escriure-la. He fet cursos de criminalística i de dret penal perquè no podia escriure sobre el que no sabia. La història no hagués estat versemblant, no s’hauria percebut com a real.

Per què es va decantar per l’autoedició?

Havia sentit a parlar que les editorials tradicionals trigaven molt de temps en donar una resposta, quan responien, i com alguns dels escriptors que seguia a les xarxes en parlaven molt bé de l’autoedició, vaig tirar endavant amb aquesta opció amb l’editorial Círculo Rojo. L’experiència està sent molt bona, per a mi tot això és nou i estic molt contenta. Hem fet un tiratge de 1.000 exemplars i les crítiques han estat molt bones i s’està venent molt bé.

Cloacas de lujo (caso Ciru) inaugura una saga que vol escriure, oi?

Si, si, si. Ara mateix ja tinc tres històries més al cap, de fet ja estic escrivint la segona. El títol general serà igualment Cloacas de lujo i el nom del cas també el tinc, però no el vull desvetllar encara. El que necessito és temps per poder-la acabar, perquè no en tinc gaire. Acostumo a escriure de nit, quan la meva família dorm.

Què suposa per a vostè escriure?

Aquesta és una pregunta molt difícil de respondre. Et dic que m’encantaria poder dedicar-me només a escriure, a la passió que sento quan em poso a escriure, les idees em bullen al cap.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT