PUBLICITAT

Pepe Chisvert rector de Sant Julià de Lòria i delegat Episcopal d’Ensenyament

«Volem que la música sigui transmissora de vida i esperança»

Per Carmen Salas

Pepe Chisvert té el cor dividit entre la seva València natal i Andorra, i més concretament Sant Julià de Lòria, parròquia de la que és mossèn des de fa 11 anys. Una de les grans descobertes de mossèn Chisvert és el festival Canòlich Music, projecte que aquest cap de setmana celebra la seva vuitena edició amb l’objectiu d’apropar l’Evangeli als més joves mitjançant la música.

Aquest any el festival serà molt diferent per la crisi sanitària. Quins són els canvis més significatius?

Aquest any, donada la situació sanitària, presentem un format en part virtual i en part presencial. De les dificultats hem de treure aprenentatges, capacitat per adaptar-nos a les noves situacions. Serà més on line o més on live, però tornarem a compartir l’essència d’aquest festival de música cristiana que ja és un referent per a qui vol gaudir de la música en clau de fe. Com cada any, volem fer de la musica un vehicle transmissor de vida i esperança.

Com han estat rebuts aquests canvis pels seguidors?

El joves són el més ben adaptats a les xarxes socials i el món virtual. Forma part de la seva vida diària... Com explica la lletra de la cançó d’un dels artistes convidats a l’edició d’enguany, «la sorra del desert va i ve cada nit al caprici dels vents que bufen, i això crea noves oportunitats per descobrir, per experimentar, per adaptar-se al nou paisatge». Tota una declaració d’intencions per convertir la fragilitat humana, que hem experimentat amb tota la cruesa possible, en un compromís de canvi. Volem fer del festival ‘una crida a ser valents’ davant la fragilitat que la Covid-19 ens ha fet experimentar.

D’on procedeixen els músics que venen a actuar?

Apostem sempre per grups ‘de casa’ i també per grups que poden aportar novetat i qualitat al festival. Sempre busquem cantants i grups que transmeten missatges i valors de vida que podem trobar a l’Evangeli.

On es fan els concerts?

Enguany oferim cinc concerts. Tres d’ells ja els tenim penjats al canal de Youtube del Canòlich Music (www.canolichmusic.com). Són el concert 1: Batecs de vida; concert 2: Batecs d’esperança, i el tercer concert gravat en directe la nit del 6 de novembre al Santuari de Canòlich amb els joves andorrans Dj Garden & Alex GR. El quart serà una missa gòspel i el dissabte tindrem el cinquè concert a càrrec de Migueli i la seva banda, un crack de la música cristiana amb reivindicació i la crida al compromís social.

Quina és la previsió de participació als concerts?

La participació superarà els 2.000 joves donada la versió online. Als concerts en directe del dissabte, només poden participar els representants del joves. A més, abans de començar la missa gòspel, l’empresa Ambulàncies Carlemany, amb la col·laboració de les farmàcies Farmactiv, faran test d’antígens a tots el joves participants.

 

El Canòlic Music se celebra al voltant del 22 de novembre, dia de Santa Cecília, patrona de la música

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT