PUBLICITAT

Joël Martínez Coordinador de la base de l'Inter d'Escaldes

«L’enfaf i l’FC Andorra s’emporten els millors nens cada cop abans»

Per Vicente Pallarés

Martínez a la foto oficial del club.
Martínez a la foto oficial del club.

Joël Martínez (1988) és el coordinador del futbol base de l’Inter d’Escaldes, actual campió de la Lliga Multisegur i de la Copa Constitució. Aquesta setmana, l’entitat blau-i-negra va anunciar l’arribada de Rodri, el nou mànager esportiu que, a banda d’ajudar al primer equip, estarà en contacte directe amb Martínez per tal de compartir coneixements i millorar la metodologia de la pedrera.
 


–Què pot aportar Rodri a la pedrera de l’Inter?
–Pot aportar molts coneixements perquè a l’haver estat en l’àmbit professional, jo m’he reunit amb ell, i sap moltíssim de futbol. Experiència, millores a la part metodològica dels entrenaments... Moltes coses.

 

–Ell també va destacar els teus coneixements. Quin va ser el seu camí com a entrenador abans de ser coordinador?
–He jugat a futbol tota la vida. Vaig estar a l’època del Constel·lació [club que va dominar les competicions andorranes i va arribar a la ronda prèvia de la UEFA contra el Rayo Vallecano ]. Després em vaig dedicar més a entrenar. Vam agafar l’escola de l’Inter quan estava Pablo Gómez, que va depositar tota la seva confiança en nosaltres. Tot va anar fent-se més professional.

 

–Resulta complicat competir en la captació de nens amb l’Enfaf i l’FC Andorra?
–Realment, la captació de nens la portem molt bé al ser una escola que crec que ja té una bona reputació. El que resulta més complicat és fer un seguiment dels nens perquè cada cop se’ls emporten abans. Els tens tres anys i ja s’emporten els que més destaquen. La captació no és complicada, però el seguiment fins al primer equip, dificilíssim.

 

–Els títols assolits pel primer equip han despertat la il·lusió dels infants per vestir la samarreta blau-i-negra?
–Clar, que el primer equip guanyi la lliga sempre ajuda moltíssim perquè els nens vulguin venir aquí. Tot i així, portem cinc anys amb més de 130 nens.

 

–I el fet de tenir els futbolistes com a entrenadors també serà un al·licient...
–Tenim Nico Medina, Cristian Martínez, vam tenir Ludo... Això sempre està bé perquè el futbolista pot ensenyar molt més perquè coneix el que és jugar.

 

–Com estan portant els més petits les normes Covid durant les sessions?
–Crec que més o menys ja s’han acostumat. El problema és que no podem competir i això a un nen el mata. A més, a Andorra estem molt malament d’instal·lacions. Un camp que hauria de ser per a 15 nens té el doble i hem de gestionar-ho pel tema de la Covid-19.

 

–Només entrenan al Prat del Roure?
–També estem a la Borda Mateu, però està ocupada per equips de l’Enfaf i tenim unes hores molt dolentes, de 17.30 a 18.30, i els nens no arriben. El principal problema de la nostra base i del futbol andorrà és la manca d’instal·lacions.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT