PUBLICITAT

Mònica Gutiérrez Propietària de Remeis de bruixa

«L’ús de productes fets amb cànnabis s’està normalitzant»

Per Carmen Salas

Fa gairebé cinc anys que Mònica Gutiérrez, dietista i formada en naturopatia, va decidir obrir Remeis de bruixa, una botiga on recuperar els remeis naturals que havia après de la seva família. Aproximadament al mateix temps va conèixer Lidia Ruiz, empresària per tradició familiar, impulsora de la primera botiga de cànnabis a Andorra i també una gran apassionada de la salut i el benestar personal. L’any passat van unir-se al projecte de la botiga, un espai que va molt més enllà de l’alimentacio, ja que engloba la cura de cos i ment. Per donar el millor servei a la seva clientela, la seva formació és continuada i molt conscient de les seves necessitats. 
 
–Com ha resultat l’experiència de la botiga en aquests cinc anys de vida?
–Estic molt contenta. Al principi tenia una mica de por perquè no sabia com aniria, però la gent cada cop està més conscienciada sobre la importància de cuidar-se, i el fet que vinguin a la botiga a demanar-me consell o resoldre dubtes sobre alguna informació que ha llegit a internet és molt reconfortant. M’aixeco cada dia feliç i me’n vaig al llit feliç.

–Amb quines problemàtiques es presenta la seva clientela?
–Tenim una clientela molt diversa i cobrim des de problemes articulars i musculars, dels sistemes circulatori, immunitari, nerviós o respiratori, fins a carències vitamíniques, qüestions dermatològiques i control de pes, entre molts altres.

–Quins productes tenen?
–Tenim una gran varietat de productes d’alimentació, complements, herbes a granel, cosmètica, productes per a nadons, espelmes i minerals, olis essencials, per citar alguns, molts d’ells de proximitat. Per exemple, tenim productes de Capricho de Luna, Mel Autèntic Abelles o Rebost del Padrí.

–I quins són els més demanats?
–Actualment, els productes d’Andorra, la mel, els embotits, el formatge, els cosmètics. Són productes amb molta demanda, i ens encanta poder recolzar-los. Un altre dels productes estrella són els nostres olis CBD. Tenim marca pròpia, Cannabikorn, amb olis d’alta qualitat. Ara mateix és un producte amb molta demanda, i no només a Andorra, sinó a tota Europa.

–Quines aplicacions tenen aquests olis?
–Son d’aplicació tòpica, i tenen molts beneficis, sobretot per malalties de la pell, dolors crònics o puntuals de diversa índole, per dir-te alguns. Tenen propietats antiinflamatòries.

–Abans, utilitzar productes fets amb cànnabis tenia una connotació negativa. Ja no?
–El seu ús s’està començant a normalitzar perquè la gent s’està adonant que hi ha una gran diferència entre un psicotròpic i un tractament amb olis. De fet, hi ha metges que els estan introduint en moltes teràpies com a complement. Però tot i així, encara és molt tabú.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT