PUBLICITAT

Emili Sala Membre dels Castellers d'Andorra

«Ens agradaria repetir estructures ben armades que teníem abans»

Per Pol Forcada Quevedo

L’Emili Sala Ferreres porta sent membre dels Castellers d’Andorra des dels seus inicis. La colla es van fundar l’any 2014 i es va batejar el 2015. Actuarà el pròxim 1 d’octubre a Tarragona, on se celebra la tercera Diada Castellera Internacional i el 28è Concurs de castells.

–A Catalunya fa més de 200 anys que es fan castells. Com arriba aquí aquesta cultura?
–Bàsicament pel Jordi Manyes i el Juli Penya, companys molt aficionats als castells, que van començar a treballar amb la idea de muntar aquí una colla castellera. 

–Així neix els Castellers d’Andorra?
–Sí, fa vuit anys i de la idea que comentava. Ara la intenció és mantenir-la encara que la pandèmia ha fet molt mal. 

–En quin aspecte els va afectar la pandèmia?
–Han sigut dos anys sense assajos i sense ajuntar-nos. Molta gent va deixar de venir per fer altres activitats, i actualment costa tornar a reunir persones. Però almenys ara sembla que hi ha una continuïtat i cada cop s’hi van apuntant més.

–Com arriba vostè a la colla?
–Vaig entrar als Castellers d’Andorra  l’octubre del 2014. Jo ja havia sentit que hi havia una colla, però no els localitzava. A la fira d’Andorra hi tenien una parada, m’hi vaig acostar i a partir d’allà vam començar a fer assajos i actuacions per diferents poblacions.

–Quanta gent conforma el grup?
–Vam arribar a ser uns 150. Ara, sumant també els que venen esporàdicament a fer alguna activitat, podem estar rondant 60 persones. 

–L’1 d’octubre participen en la tercera Diada Castellera Internacional a Tarragona.
–Exacte, i tot comença quan ens van convidar a fer una diada internacional un dia de concurs. Va tenir molta acceptació i des de llavors hem anat repetint.

–Per tant, no és el primer cop que hi participen els Castellers d’Andorra.
–No, hi participem des de la primera diada. Sembla que els agrada i esperem que tingui continuïtat, ja que ens fa molta il·lusió participar-hi i poder veure el concurs.

–Què hi mostraran?
–Amb molta il·lusió, ens agradaria repetir les estructures maques i importants que teníem abans ben armades: castells de 3 de 6, 4 de 6 o la torre. Tot i que no sabem si ho aconseguirem, més que res per la falta de gent als assajos, però la intenció hi és. 

–També participen castellers d’arreu d’Europa. A més se celebra el 28è Concurs de castells de Tarragona. S’espera un gran dia.
–Sempre és molt bonic trobar-se amb gent que ve de lluny i fer noves amistats. Al final ens interessa que es faci perquè ens agrada ensenyar els castells a altres llocs i poder viatjar. 

–Quines expectatives té pel que queda d’any?
–Simplement poder tornar al nivell d’abans. De cara l’any vinent, si tot continua bé, suposo que intentar estructures més grans. Però tot depèn de la gent i els assajos. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT