PUBLICITAT

Clàudia Cornella Coach experta en lideratge

"És difícil fer les coses amb por, cal aprendre"

Per Joan Jiménez

Imatge de la Clàudia Cornella.
Imatge de la Clàudia Cornella.

Clàudia Cornella és experta en Lideratge, Coach (PCC per ICF), mentora, consultora sistèmica i formadora. És fundadora de Clàudia Cornella Leadership. Compta amb 25 anys d’experiència internacional com a líder en el sector financer especialment durant els seus darrers anys al Govern d’Andorra com a Secretaria d’Estat d’Assumptes Financers Internacionals. Aquest càrrec li ha donat una visió i un enfocament complets sobre qualsevol situació. Va néixer a Andorra, ha viscut i treballat en diferents països, parla cinc idiomes i ha liderat amb equips multiculturals. 

– Com va decidir canviar les finances pel coaching?
–Al maig del 2019, després de 25 anys al món de les finances ocupant càrrecs directius, vaig decidir fer un gir a la meva vida per començar un nou projecte fent el que m’apassiona: dedicar-me a les persones. Vaig decidir posar els meus coneixements i la meva experiència al servei de la societat, ajudant mitjançant les meves sessions i formacions a executius, emprenedors, equips i empreses a desenvolupar el seu lideratge per tal d’assolir els seus objectius, d’una manera estratègica, focalitzant-se en allò que és important.

–Quins serveis proporciona la seva agència i quina metodologia utilitza?
–Ofereixo serveis de coaching, mentoring, consultoria sistèmica i formacions learning by doing, a través de sessions individuals o grupals, personalitzades segons les necessitats, que pot incloure una línia d’acció o una combinació de tots els meus serveis. He creat la meva  Metodologia de Lideratge 4L que abasta l’anàlisi d’Auto-Lideratge, Lideratge empresarial, Lideratge situacional i Lideratge sistèmic.  El meu lema: “Desenvolupa el líder en tu. El canvi és a les teves mans”.

–Què podrem trobar en el seu nou llibre? A qui recomanaria que se’l llegeixi?
–Estic a punt de publicar ‘365 días de inspiración. Liderar empieza en una misma’. És un conjunt de reflexions que vaig començar a escriure en ple confinament a les meves xarxes socials. Està escrit en clau femenina, però és per a tothom i convida a pensar, a sentir, a fer un alt en el camí i trobar, revisar o confirmar el camí de la nostra vida. 

–Què és un líder? Aquest neix o es fa?
–Un líder és aquella persona capaç de guiar i conduir els seus col·laboradors cap als objectius o metes, aconseguint bons resultats, d’una manera motivadora. Tot i així, el lideratge és una cosa que s’aprèn, amb temps, experiència, disposició i pràctica. El context i les oportunitats adequades poden fer grans líders.

– Com es pot conviure amb la por per poder controlar la nostra vida?
–Un dels meus aprenentatges més grans és que és difícil fer les coses amb por i que cal aprendre a fer-ho, a gestionar-la, per no viure paralitzades, deixant que allò que volem s’escapi de les nostres mans. En el meu cas vaig buscar deixar enrere la por social i ser jo mateixa, autèntica. Conviure amb la por (no tractant de pretendre que no la sento, doncs això seria fingir), sense que prengui el comandament de la meva vida. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT