PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

L’FC Andorra, un club trampolí per a joves

La principal característica del conjunt tricolor és agafar-ne i posar-los a l’aparador per a equips més potents

Per Pol Forcada Quevedo

L’entrenador de l’FC Andorra, Eder Sarabia.
L’entrenador de l’FC Andorra, Eder Sarabia. | @FCANDORRA

L’FC Andorra va presentar dimarts la seva darrera incorporació, Iker Benito, extrem que arriba cedit de l’Osasuna i que en menys d’un mes farà els 21 anys. Durant la roda de premsa, el jugador va comentar que el club «és molt atractiu per a gent jove que vol créixer com a futbolista». Amb aquesta declaració, el mateix jugador va exposar la primera de l’entitat tricolor, agafar joves talents per explotar i servir-los de trampolí per fer el salt, mai millor dit, a equips més potents. 

Durant la presentació, el director esportiu del club, Jaume Nogués, va fer mèrits d’aquesta afirmació: «És la nostra característica, n’agafem i els posem a l’aparador». Està clar que un punt que hi té a veure és el pressupost, ja que l’FC Andorra no destaca principalment pel gros econòmic, però si per agafar desconeguts i oferir-los al mercat per la porta gran, i no perquè sigui el darrer recurs que els queda per conformar una plantilla, sinó perquè ho saben fer molt bé. 

També hi té a veure la determinació en un pla d’equip com aquest: «No tenim por i tenim la gran sort de comptar amb un entrenador que confia en ells», va destacar Nogués fent referència als joves. Parlem de jugadors cedits, com s’ha comentat amb Benito, o Julen Lobete, que també ha arribat cedit per aquesta temporada defensar la samarreta tricolor. En aquest sentit, es podria fer també de noms propis com el de Germán Valera, que va arribar de l’Atlètic de Madrid per brillar sota les ordres de Sarabia el curs passat, i al qual ara, amb només 21 anys, ja li han sortit diverses núvies a Primera i Segona Divisió. 

No només es tracta de cedits, sinó de jugadors en propietat. El cas més sonat ara mateix podria ser el de Mika Mármol, que va arribar lliure al Principat provinent del Barça Atlètic i en acabar la temporada va cridar l’atenció de conjunts de la màxima categoria espanyola. També s’hi suma, tot i que en menor mesura que l’anterior, Marc Vidal, porter de 23 anys que va arribar fa un any procedent del Betis Deportivo i pel qual últimament uns quants conjunts han demanat per ell.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT