A pensar en la tornada

Un error del porter Gracia i la manca de joc ofensiu perjudiquen a l’Atlètic Escaldes contra el Partizani

Una jugada del partit d’ahir entre l’Atlétic Escaldes i el Partizani.
Una jugada del partit d’ahir entre l’Atlétic Escaldes i el Partizani. | Atlètic Escaldes

Derrota de l’Atlètic Escaldes ahir a l’Estadi Comunal en la segona ronda prèvia de la UEFA Conference League contra el Partizani d’Albània per un gol a zero anotat pel davanter nigerià del club albanès, Christian Mba. Els escaldencs ja venien de ser eliminats de la UEFA Champions League pel Buducnost Podogorica per 0-3, i ahir no van poder canviar la dinàmica negativa que porta l’Atlètic a les competicions europees d’aquesta temporada. En un partit on la possessió de pilota semblava decantar-se més cap al Partiziani, els albanesos van mostrar una vocació ofensiva més encertada i directe en xutar a porteria amb més freqüència que un Atlètic Escaldes que no aconseguia materialitzar ocasions ni crear oportunitats de gol que impacientessin al Partizani.

Durant la primera part, la tònica del partit va ser una lluita per la pilota constant entre els dos conjunts, amb la diferència d’uns albanesos que si aconseguien arribar a trepitjar l’àrea i xutar a porteria en alguna ocasió, tot i que sense una extrema perillositat per a la porteria escaldenca. L’Atlètic Escaldes, tot i no arronsar-se davant el rival i fer un joc bastant digne, no aconseguia trobar la seva millor versió que l’ha fet campió de lliga aquesta temporada al Principat i veia com les mancances d’inspiració es reflectien en les oportunitats ofensives frustrades. Els escaldencs gariabé pagaven ja a la primera part aquesta falta d’empenta amb una pilota treta sobre la línia al minut 37 de la porteria de l’Atlètic.

Ja a la segona part, la dinàmica del partit continuava sent una mica la mateixa, augmentant la por a un gol del Partiziani que arruïnes un empat a zero que hagués sigut bastant satisfactori tenint en compte que encara queda el partit de tornada. Finalment, aquesta esperança es va esvair al minut 53, quan el porter Gracia de l’Atlètic Escaldes va mostrar indecisió a l’hora de jugar amb els peus. Davant l’oportunitat que es plantejava amb la indecisió del porter, Christian Mba va aprofitar l’ocasió per a robar la pilota a l’escaldenc i marcar a plaer en porteria buida, posant en avantatge al Partizani. Després d’aquesta derrota, l’Atlètic haurà de refer-se per a poder continuar viu a Europa, remuntant a Albània contra un rival que ha mostrat ser molt complicat.