PUBLICITAT

Andorra la Vella

Álex Calvo presentat com a nou jugador de l'FC Andorra

La jove promesa cordovesa amb la confiança d’un veterà i la il·lusió d’una jove promesa

Per Joan Jiménez

El nou jugador de l’FC Andorra, ahir durant la seva presentació.
El nou jugador de l’FC Andorra, ahir durant la seva presentació. | FC Andorra

La jove promesa cordovesa, Álex Calvo, ha estat presentat a peu de carrer a la plaça de The Globe, on s'ha convertit en el centre de les mirades dels vianants i dels aficionats. L’estrella de 19 anys provinent del Màlaga, on ha fet tota la seva carrera fins ara, s'ha mostrat amb la confiança d’un veterà i ha gaudit de fer uns tocs amb la pilota com un jove apassionat del futbol. Durant la presentació, Calvo ha mostrat i vestit la seva nova samarreta tricolor amb el dorsal 17.

Durant la roda de premsa, el cordovès ha destacat que va escollir el projecte de l’FC Andorra per sobre d’altres ofertes, com podrien ser les del FC Barcelona o el Vila-real, per com li va ser plantejat el projecte tricolor i per la gran professionalitat mostrada per part de les autoritats del club andorrà, a més de cridar-li l’atenció l’estil de joc ideat per Eder Sarabia. Calvo ha explicat que li va demanar al seu «repre» que fes el possible per a poder vestir la tricolor aquesta temporada.

El cordovès ha explicat que l’entrenador tricolor li demana que «confï en mi mateix, que treballi i em vagi adaptant a la dinàmica del joc, perquè vinc d’una manera de jugar diferent, i que flueixi al camp, que sigui jo mateix». Calvo s'ha definit a si mateix com a un «jugador molt competitiu, no m’agrada perdre a res. Si he de baixar a defensar, ho faig», demostrant així que, tot i la seva gran qualitat ofensiva, no és el tipus d’extrem que només es concentri en el joc d’atac, sinó que es mostra sacrificat en donar suport defensiu. Aquests aspectes ja els posava en pràctica al Màlaga, on ha explicat que «baixava, defensava i treballava molt». Respecte al seu modus operandi a l’hora de mirar a porteria contrària, Calvo ha ressaltat que li agrada «encarar i treure benefici de la pilota», qualitats que van ser molt apreciades pel director tricolor, Jaume Nogués, a l’hora de fixar-se en el jove extrem. A més, Calvo ha destacat que «m’agrada molt rebre la pilota al peu, però també en llarg. Soc un jugador complet», al·legant que té certa facilitat per a centrar i xutar amb gran qualitat amb les dues cames.

Preguntat pel descens que va patir el Màlaga l’any passat, quedant fora del futbol professional per aquesta temporada, Calvo ha dictaminat que «el que va passar l’any passat, passat es queda. No m’incumbeix molt a mi». Mirant més cap al futur, Calvo va testificar que «el projecte és jove amb bons jugadors i confio en mi i vinc a demostrar-ho». Respecte a la gran expectació que ha generat el seu fitxatge, el canvi d’una ciutat costera com Màlaga pels Pirineus i la seva joventut, Calvo ha declarat que està «tranquil, sense cap tipus de pressió, aniré a sortir al camp i passarà allò que hagi de passar. Si surten les coses bé, bé, però la meva feina estarà present».

Per últim, en tenir un contracte de cinc anys que el lligarà al Principat, Calvo ha mencionat que, tot i no entendre bé el català de moment, sí que li agradaria aprendre. A més, el cordovès ja ha mencionat algunes frases en petit comitè amb la directiva tricolor.

Jaume Nogués s'ha mostrat immensament satisfet d’haver pogut fitxar a un jugador que porten seguint des de fa molts anys, però que consideraven que no existia la possibilitat per vestir-lo de tricolor. En aparèixer l’oportunitat, Nogués ha confessat que van adreçar-se immediatament a intentar incorporar al cordovès a les files d’Eder Sarabia. En haver aconseguit la firma de Calvo, Nogués ha assenyalat que aquest tipus d’aspectes denoten un «creixement» del club tricolor, que ja és capaç de poder lluitar per joves promeses pertangudes per equips més grans que l’FC Andorra.

PUBLICITAT
PUBLICITAT