PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

«Amb les orelles tenses» per a un «partit d’alternatives»

Sarabia es mostra confiat i prudent al mateix temps per a un Amorebieta sense complexes

Per Joan Jiménez

Eder Sarabia, durant l’entrenament d’ahir a l’Estadi Nacional.
Eder Sarabia, durant l’entrenament d’ahir a l’Estadi Nacional. | @FCANDORRA

Demà, l’FC Andorra jugarà la tercera jornada de LaLiga Hypermotion a Euskadi contra l’acabat d’ascendir Amorebieta, un conjunt que ha estat sorprenent la categoria amb bones actuacions contra equips consolidats a la Segona Divisió com el Llevant o l’Albacete, que l’any passat van acabar jugant en play-off. Eder Sarabia va comparèixer ahir en roda de premsa prèvia al matx estipulant que l’equip tricolor arriba al partit amb confiança després de les victòries contra Leganés i Cartagena, però amb consciència que l’Amorebieta suposarà tot un repte pel conjunt del país.

Un novell complicat / L’estrateg tricolor va explicar que arriben al partit «feliços» després d’una setmana on s’han compaginat les elaboracions del bon inici a la lliga que ha tingut l’equip amb els entrenaments i la preparació per enfrontar a una de les revelacions d’aquestes primeres jornades. «No ens funciona relaxar-nos i pensar que estem fent molt bé les coses. A més, en aquest partit ens trobarem a un equip com l’Amorebieta que té molt de mèrit el que està fent i que ens exigirà molt», va declarar Sarabia, al·legant que el rival demandarà dels tricolor jugar amb «les orelles tenses» per les bones actuacions que han desenvolupat en els seus dos primers partits. El rival basc planteja múltiples reptes a superar pel conjunt d’Eder Sarabia, qui va destacar que «crec que juguen sense la pressió i amb la tranquil·litat de què estan vivint un premi perquè, evidentment, per l’Amorebieta, com també per a nosaltres, estar en la categoria on estem al dia d’avui és un enorme premi. Aleshores, des d’aquell lloc de tranquil·litat i sense pressió, d’estar convençuts d’allò en què són bons, com el joc directe, segones jugades, ser verticals, intentar defensar bé, la pilota parada... Totes aquestes coses les tenen molt clares, les fan molt bé i hi confien molt». Sarabia també va destacar que la situació en la qual se situa l’Amorebieta en l’actualitat, «nosaltres no fa molt estàvem igual».

La marxa de Lizoain / Al ser preguntat per la cessió del porter tricolor, Raúl Lizoain, al Cartagena, el tècnic va expressar la seva tristor de veure la marxa d’un jugador que havia coincidit ja amb ell a l’UD Las Palmas i que va arribar al Principat convençut per l’estrateg tricolor. L’entrenador de l’FC Andorra va destacar la figura de Lizoain en els èxits aconseguits la temporada passada, incloent-hi els moments on jugava amb més freqüència i també quan Nico Ratti va passar a ser el titular de la porteria tricolor. Davant d’aquesta preferència pel porter argentí, que va comunicar Sarabia a Lizoain a l’inici d’aquesta present campanya, Sarabia ha entès la decisió del canari de marxar cedit. El tricolor va expressar que «estic tremendament agraït amb ell, ja li vaig dir ahir quan ens vam acomiadar entre llàgrimes», a més d’afegir que «no pensàvem per a res la seva sortida, i crec que ell tampoc. Però sí que és veritat que, just abans del partit contra el Cartagena, me’n recordo que Ferran (Vilaseca, president de l’FC Andorra) va venir i em va comentar que potser estarien interessats en ell, i ha sigut tot molt ràpid». Finalment, sobre la marxa del porter, el basc va recalcar unes frases que va dir Lizoain abans de marxar, al·legant que «si hagués sigut pel cor, no se n’hauria anat en la vida d’aquí perquè havia trobat un lloc on tant ell com la seva família estaven molt feliços, però que havia de pensar una mica en el seu futur professional».

Xiao, sense jugar per passaport / Un dels jugadors que més va cridar l’atenció en aquest mercat de fitxatges és el del davanter xinès de 19 anys, Xiao Ke He, però no ha pogut debutar amb el conjunt tricolor per problemes amb de la nacionalitat extracomunitària tot i haver fet mèrits als entrenaments. Eder Sarabia es mostrava satisfet del jugador asiàtic, al·legant que, tot i que «crec que hi ha un tema amb els extracomunitaris i ens haurem d’esperar al fet que tanqui el mercat, ja que si pot ser una mica de hàndicap», «però li dic al Jaume (Nogués) constantment, m’agrada molt. És un nano que sí que si hagués sigut una circumstància diferent, l’hauríem portat (convocat) segur, i no descarto que hagués participat (en els últims partits)». L’entrenador va destacar del xinés que «té molt bones condicions, competeix molt bé i inclús millor del que entrena perquè la forma d’entrenament que ell tenia en comparació amb el que nosaltres proposem encara ho necessita entendre i adaptar-se a moltes coses». En qualitats tècniques, Sarabia destaca de Xiao la seva potència, un perfil polivalent i un bon colpeix de pilota fora d’àrea.

Sense oportunitats per a la pedrera / Després d’exposar la marxa de Lizoain, Sarabia va ser preguntat per un reemplaç en la forma de tercer porter. L’entrenador tricolor va declarar que buscaran i que faran arribar a un porter amb veterania que pugui acomplir un tercer graó per sota de Ratti i Martín. Al ser preguntat per si existia alguna possibilitat de tirar de pedrera per a poder complir aquest rol de suplent, Sarabia va descartar aquesta possibilitat pel fet que «entenem que hi ha bastant salt de nivell per a l’exigència que tenim nosaltres. Nosaltres necessitem un porter que si passa alguna cosa, però a (estadis com el de) Miranda (contra el Mirandés), que pugui jugar. I per això, no estan preparats aquests porters». Tot i apostar per a jugadors joves que vinguin de fitxatges, l’entrenador tricolor no veu clara el fet de provar jugadors del planter, almenys, en la posició de porter. Sarabia va sentenciar al·legant que «necessitem cert nivell per a poder competir en la Segona Divisió».

Cas Rubiales / Sarabia, en ser preguntat per l’actuació del president de la RFEF, Luis Rubiales, en la victòria al mundial femení d’Espanya, va expressar que «és molt trist que després d’aquest èxit tan increïble com el que han aconseguit (les jugadores), es desllueixi per aquest tipus de coses». Respecte al mateix Rubiales, Sarabia va sentenciar que «són coses que no poden passar, és lamentable i denunciable ... Espero que sigui un punt d’inflexió perquè canviïn les coses».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT