PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Un equip molt més «fet»

Sarabia no les té totes contra el Mirandés, però celebra l’arribada de Laorent Shabani i Aurélien Scheidler

Per Pol Forcada Quevedo

Benito durant una acció de l’anterior duel de l’FC Andorra, amb Sarabia al fons.
Benito durant una acció de l’anterior duel de l’FC Andorra, amb Sarabia al fons. | @FCANDORRA

L’FC Andorra visitarà demà l’Estadi Municipal d’Anduva, el cinquè duel de LaLiga Hypermotion, i ho farà amb un equip «molt més fet», per Eder Sarabia. En aquest sentit, el tècnic va assenyalar ahir en la roda de premsa prèvia al matx que, mirant-ho fredament i comparat amb l’inici de l’any passat, veu un conjunt «molt més rodó i amb les coses clares en tots els sentits». L’equip, amb el basc esmentant la falta de jugadors com Mika Mármol, Marc Aguado, Sinan Bakis o Germán Valera, es podrà refer de les dues jornades consecutives sense sumar punts.

Sarabia no les té totes amb ell, ja que davant tenen el tretzè classificat amb dos punts menys que els andorrans: «Tinc dubtes perquè són un conjunt que té bastants alternatives tant defensives com ofensives». A més, el tècnic va comentar que els tricolor i els rojillos tenen algunes similituds com la joventut i l’aposta pel talent individual, que se sumen a una plantilla molt canviada i amb un nou entrenador, Alessio Lisci. Cal destacar que els mirandesos només han vençut el primer partit, on van golejar 4-0 a l’AD Alcorcón, per després perdre 3-0 contra l’Sporting de Gijón i 0-1 contra l’RCD Espanyol i, en l’anterior, empatar a u contra l’SD Huesca.

Demanat per la derrota contra el CD Tenerife, el de Bilbao va assenyalar que va ser «dura», però que la setmana ha estat molt bona pel que fa als entrenaments, als quals se suma l’empat a dos en l’amistós «molt positiu» contra l’FC Santa Coloma. Sarabia va fer autoreflexió i va dir que pel fet d’haver guanyat els dos primers matxs lliguers «ens pensàvem que érem millor del que érem, o que estàvem en un millor moment del qual toca ara mateix», però sent conscient que «tenim un conjunt molt fort amb més alternatives, amb les coses clares i ajustant petites coses dels funcionaments col·lectius», principalment pels nouvinguts.

novetats / El club va fer oficial dijous l’alta mèdica de Martí Vilà després dels vuit mesos de recuperació de la seva operació al genoll. Tot i això, i ja disputar els primers minuts contra l’equip colomenc, Sarabia va explicar ahir que no estarà amb l’equip aquest cap de setmana. Això sí, l’entrenador va dir que el lateral català ha estat escollit per ser un dels quatre capitans de l’FC Andorra, juntament amb Rubén Bover, Nico Ratti i Sergio Molina, ja que «representa a la perfecció el que és l’entitat, el que volem que sigui, en el joc, el comportament i en ser un exemple de tot». D’altra banda, el tècnic es va mostrar molt content amb l’arribada de les dues darreres incorporacions, Aurélien Scheidler i Laorent Shabani. Del primer, va destacar, «se’l veu amb la voluntat d’ajudar i d’integrar-se», mentre que del segon va esmentar que «té molta gana per arribar al gol i en l’idioma del futbol ja s’ha relacionat molt bé amb Petxa o Bover». Scheidler i Shabani ja viatjaran amb l’equip, de la mateixa manera que ho farà Pablo Moreno.

Atenció a Carlos Martín:

  • Ambició: cedit per l’Atlètic de Madrid, és la seva primera experiència professional i ja demostra detalls de la voluntat per millorar el nivell i aspirar a Primera Divisió.
  • Olfacte golejador: és davanter centre però pot moure’s sense problema per les dues bandes, suma tres gols a la lliga amb només nou tirs i és el màxim anotador dels seus.
  • Usual: amb només 21 anys representa la punta de llança d’un conjunt amb jugadors molt joves, i ja s’ha convertit en un dels més utilitzats per Alessio Lisci.

 

Nico Ratti i Julen Lobete lideren la llista dels jugadors intocables per l’entrenador tricolor

La rotació de jugadors partit a partit ha estat una de les idees clares que Sarabia ha demostrat durant les darreres edicions lligueres. I encara que enguany aquest plantejament no s’està donant tant, el tècnic de l’FC Andorra compta amb uns quants intocables. El primer i més destacat és sota pals, una posició que l’any passat es van anar tornant principalment Ratti i Lizoain, i que aquest curs només ha protagonitzat l’argentí, sent l’únic de tota la plantilla que ha jugat la totalitat dels minuts (360) dels quatre duels de LaLiga Hypermotion. El segon més utilitzat és Lobete, que només s’ha perdut un minut del primer matx contra el CD Leganés. Encara queden quatre jugadors més que arriben als 300 minuts, i continuant l’ordre, Pampín i Nieto en sumen 350. Molt a prop es queda Gil, amb 348 i, tancant el top6 de més utilitzats per Sarabia, el capità Bover, amb 302. En relació amb això, Eder Sarabia va esmentar ahir en roda de premsa que sentia que havia de reforçar certes posicions o rols, a més de «voler exigir més a alguns jugadors perquè es guanyessin la titularitat». Així, va finalitzar afegint que aquesta competència interna «és una de les nostres claus», i que té alguns dubtes de cara l’onze de demà, però recordant que tots «em transmeten molta tranquil·litat». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT