PUBLICITAT

Marsol aposta pel grup de reflexió amb Catalunya per solucionar la problemàtica transfronterera

La ministra ha participat avui en les X Jornades per a l’Excel·lència

Per El Periòdic

La ministra de Presidència, Economia, Treball i Habitatge, Conxita Marsol, durant la seva intervenció a les X Jornades per a l'Excel·lència.
La ministra de Presidència, Economia, Treball i Habitatge, Conxita Marsol, durant la seva intervenció a les X Jornades per a l'Excel·lència. | Govern d\'Andorra

Les X Jornades per a l'Excel·lència, celebrades entre ahir i avui a Esterri d'Àneu (Pallars Sobirà), han conclós aquest migdia amb la intervenció de la ministra de Presidència, Economia, Treball i Habitatge, Conxita Marsol. Unes jornades que han girat al voltant del futur dels Pirineus i les estratègies per un desenvolupament sostenible dels territoris de muntanya, i on Marsol ha posat en valor "la creació amb Catalunya d'un grup de reflexió sobre els reptes transfronterers".

Aquesta proposta, signada durant la trobada recent del cap de Govern, Xavier Espot, i el president de la Generalitat, Pere Aragonès, tindrà un pes polític rellevant i servirà per acordar "accions conjuntes en relació amb la qualitat de vida dels treballadors transfronterers, la qüestió de l'habitatge i altres reptes comuns", els quals han sigut qualificats per la ministra com "monumentals". Entre ells, es troben el canvi climàtic, la captació i conservació del talent dels joves, el manteniment de les activitats tradicionals i de muntanya en un món globalitzat o la importància de garantir la qualitat de vida dels ciutadans amb serveis propers i de qualitat.

Aprofitant la seva intervenció, Conxita Marsol ha fet èmfasi en la sèrie de desafiaments que té el Principat en matèria d'habitatge, especialment "en la creació d'un parc públic de pisos de lloguer", i en la importància d'experimentar un creixement sostingut i ser modèlics en matèria de sostenibilitat. "Aprofitar les especificitats de cada territori per sumar sinergies ens permetrà projectar les fortaleses amb una imatge sòlida al voltant de la marca Pirineus", ha destacat la ministra, remarcant que "el Govern manté un diàleg permanent amb la Generalitat de Catalunya i la Regió d’Occitània, amb accions coordinades en matèria de salut, comunicacions, educació, i gestió de residus, entre d’altres".

En aquesta línia, Marsol creu que les Jornades han permès "aprofundir en qüestions rellevants com l’afectació del canvi climàtic al territori i les repercussions a escala paisatgística i de recursos naturals que afecten el turisme, principal font de riquesa avui dia al Pirineu". A més, la mandatària ha volgut també deixar patent "la bona feina de conscienciació de les escoles sobre la sostenibilitat".

Conxita Marsol ha estat acompanyada durant la clausura de la síndica d'Aran, Maria Vergés, i el president de l'Associació del fòrum, Jesús Montoliu. Al llarg d'aquestes hores, han anat passant per les Jornades diversos ponents andorrans, com el director de Transició Energètica, Transports i Mobilitat, Carles Miquel; el gerent de Ramaders d’Andorra, Gerard Martínez, o la directora d’Andorra Business, Judith Hidalgo. L'acte de clausura ha comptat també amb una actuació del Cor Rock d’Encamp.

PUBLICITAT
PUBLICITAT