PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Benjamin Moll guanya el premi Calvó Armengol

El macroeconomista rep el guardó per part del Govern i la BSE

Per El Periòdic

L'economista alemany, guanyador del Premi Internacional Calvó Armengol, Benjamin Moll.
L'economista alemany, guanyador del Premi Internacional Calvó Armengol, Benjamin Moll. | The Julis-Rabinowitz Center for Public Policy and Finance

El Govern i la Barcelona School of Economics (BSE) han comunicat aquest matí que el nou guanyador del Premi Internacional Calvó Armengol d'economia esdevé Benjamin Moll, reconegut professor d'economia de la London School of Economics and Political Science i a la Universitat de Princeton, dues de les universitats més prestigioses en matèria econòmica a escala internacional.

Benfamin Moll és un macroeconomista i professor que centra la seva investigació en la comprensió de les desigualtats de forma interna en els països i realitzant comparatives entorn d'aquests. La seva labor persegueix avançar en dues àrees de recerca principals: 'Per què alguns països són molt més pobres que altres' i 'Com impacten les enormes disparitats entre ingressos i riquesa en la macroeconomia i la política macroeconòmica'.

L'economista alemany ha estat guardonat amb aquest reconeixement per les seves innovadores contribucions al paper de l'heterogeneïtat, sigui en relació amb els individus o bé amb les limitacions que enfronten. El premiat explora com les diferències de característiques i comportaments dels agents econòmics poden afectar els resultats en economia. La feina del professor destaca pel seu rigor analític i la seva rellevància política.

L'entrega del premi se celebrarà a l'auditori del Centre de Congressos d'Andorra la Vella l'11 de juny del 2024. El propi Moll pronunciarà una conferència per al públic assistent, a més de dur a terme una conferència acadèmica que es farà el 12 de juny de l'any que ve a Barcelona. Els membres del jurat d'aquesta edició han estat els professors Antonio Cabrales (UC3M), Melissa Dell (Harvard), Benjamin Golub (Northwestern) i Joan Llull (UAB i EEB).

El premi Calvó Armengol commemora, cada dos anys, a un economista i científic social menor de 40 anys per les seves contribucions a la comprensió de l'estructura de la societat i les seves implicacions en l'economia, honorant la memòria d'Antoni Calvó Armengol, professor andorrà de la Universitat d'Autònoma de Barcelona i a la BSE que va traspassar l'any 2007 als 37 anys. Altres grans figures que han estat guardonades amb aquesta distinció són Esther Duflo, Roland Fryer, Raj Chetty, Matthew Gentzkow, Melissa Dell, Benjamin Golub i Stefanie Stantcheva. El premi inclou una dotació de 30.000 euros i és una de les activitats que formen part del Programa d'Excel·lència en Investigació Severo Ochoa, impulsat per l'Agència Estatal d'Investigació espanyola.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT