L'FC Andorra es retroba amb la victòria

Els tricolor tornen a fer un partit complet amb un Álex Calvo revolucionari i un Lobete molt lluitador

Per Joan Jiménez

Álex Calvo marcant el seu gol contra l’Alcorcón, ahir a l’estadi Nacional.
Álex Calvo marcant el seu gol contra l’Alcorcón, ahir a l’estadi Nacional. | FC Andorra

L’FC Andorra torna a gaudir de la victòria després de gairebé un mes sense poder triomfar a LaLiga Hypermotion, després de guanyar a l’Alcorcón 2-0 a casa. Els tricolor van completar un molt bon partit amb un sensacional Álex Calvo, que va trencar absolutament el partit, i un Julen Lobete que no va parar de lluitar fins a perforar la porteria terrissaire.

L’FC Andorra i l’Alcorcón van mostrar als espectadors quina seria la tònica de tot el partit des que van trepitjar la gespa. Els tricolor tenien un ample domini de la pilota envers uns terrissaires tancats amb cadenat en el seu propi camp. Els de Sarabia tenien el parit controlat a partir de la possessió, però no aconseguien xutar amb seguretat. Les faltes van ser una gran arma que van intentar aprofitar bé els tricolor, com una executada per Ivan Gil al minut 15 que es materialitzava en un molt bon centre que no va trobar destinatari. Els de la Comunitat de Madrid feien gala d’un joc bastant dur, però sense caure en una violència excessivament elevada. Al minut 21, Lobete tenia la seva primera gran ocasió del partit en quedar-se sol contra el porter, però deixant escapar l’oportunitat en tardar massa a xutar a la porteria del porter de l’Alcorcón, Jesus Suarez. Scheidler també lluitava amb totes les seves forces per trencar el cadenat groc, però sense assolir la fortuna que li faltava per marcar. Bover també intentava fer ús del canó que té per cama per rematar, però sense aconseguir disparar entre els tres pals per mil·límetres. La bona pressió de l’FC Andorra feia que l’Alcorcón cometés alguns pocs errors. Al minut 31, Lobete despistava a la defensa groga, però se li tornava a escapar el gol després d’una sèrie de caramboles. Amb aquesta superioritat tricolor, s’arribava a la mitja part, amb els de Sarabia dominant, però amb la por de tornar a quedar-se sense els tres punts.

A l’inici de la segona meitat del matx, Bover intentava causar problemes a la defensa rival atorgant ocasions a companys seus com González o de xuts de falta. L’Alcorcón tornava del vestuari amb una mica més d’embranzida que mantenia alerta als tricolor, però sense clares ocasions de perill a excepció de les escapades del ghanès, Emmanuel Addai. Álvaro Martin intentava debutar com a golejador al conjunt d’Eder Sarabia amb un gran xut des de fora l’àrea al minut 71, però amb la mateixa fortuna que els seus companys, ja que no aconseguia rematar entre els tres pals. Amb uns tricolor dominadors, però amb falta d’una espurna de sort i de forces renovades per a trencar el marcador, al minut 76 entrava el que seria l’home del partit: Álex Calvo. L’extrem cordovès va entrar al terreny de joc sent un perill constant per a l’Alcorcón en atac i un suport de luxe per a la defensa andorrana. Al minut 79, Calvo va fer un centre des de la banda dreta amb una rosca espectacular per a Lobete que arribava en carrera perfecta per rematar amb l’escut tricolor a dins de les xarxes. L’1-0 era ja una realitat després d’una gran coordinació de dos grans davanters. En treure’s la pressió d’avançar al seu equip al marcador, Calvo va voler també estrenar-se com a golejador tricolor i va aprofitar un contraatac que el deixava sol contra Suarez, superant a aquest amb un xut ras i senzill abans que l’àrbitre xiulés el final del matx. Així, els tricolor obtenien una molt merescuda victòria.