PUBLICITAT

Escaldes- Engordany

Exercici entre Andorra i França per revistar canals d’emergència

S’ha desenvolupat al Pas de la Casa, però ha estat un exercici de despatx

Per El Periòdic

Imatge de la reunió.
Imatge de la reunió. | Govern d’Andorra

Ahir es va organitzar un exercici de vialitat hivernal entre Andorra i França amb l’objectiu de repassar els procediments associats a situacions d’emergència, especialment vinculades a fenòmens meteorològics desfavorables durant els mesos d’hivern, així com revisar els canals de comunicació interns i els dispositius preventius que s’activen en els casos de possible afectació a la carretera d’accés a Andorra. L’exercici es va desenvolupar al Pas de la Casa i va servir per gestionar i coordinar les accions derivades de l’activitat.

Així, l’acció es va concebre com a un exercici de despatx i, per tant, no es va requerir cap mobilització d’efectius sobre el terreny. L’activitat, doncs, es va centrar en verificar el correcte funcionament de mecanismes essencialment organitzatius, mitjançant el simulacre d’un escenari de bloqueig de vehicles a la carretera d’accés a Andorra des de França a causa d’una climatologia molt adversa i unes condicions en els accessos molt desfavorables. S’ha pogut comprovar, a més, com s’activen diferents recursos de suport com el que pot ser el manteniment de les carreteres, l’assistència sanitària, l’allotjament de persones en situacions de vulnerabilitat.

Així, representants de la Prefectura de l’Arieja, així com de diferents grups operatius francesos, van participar en aquesta maniobra conjunta per tal d’avaluar els circuits de coordinació existents entre els dos territoris. Per la part andorrana, l’exercici va comptar, a més de Protecció Civil com a coordinadors, amb la participació d’efectius dels cossos de policia, de bombers i de duana, de membres del Ministeri d’Afers Exteriors, del departament de Mobilitat de Govern, del COEX, del Servei Andorrà d’Atenció Sanitària, de la Creu Roja Andorrana i del Servei de Circulació del Comú d’Encamp. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT