PUBLICITAT

Més de 300 padrins participen a la Trobada esportiva de residències

  • La cita també ha comptat amb activitats intergenracionals entre els avui i els infants de dues escoles
  • L'acte inaugural ha comptat amb la presència del copríncep episcopal i arquebisbe d'Urgell
EL PERIÒDIC
LA SEU D'URGELL


rotllanapiri
Uns avis participen en una de les activitats programades aquest matí en la trobada a la Seu. Foto: ANA
Padrins provinents de residències d'Andorra, de l'Alt Urgell, la Cerdanya i el Berguedà són els protagonistes aquest dissabte a la Lla Sant Josep de la Seu d'Urgell de la 9ª Trobada esportiva de residències d'avis, un esdeveniment que se celebra cada any alternativament a la Seu i a Andorra. L'acte inaugural ha comptat amb la presència i els parlaments del copríncep episcopal i arquebisbe d'Urgell, Joan Enric Vives, la secretària d'Estat de Benstar i Igualtat, Magda Mata, l'alcalde de la Seu d'Urgell, Albert Batalla, i el president del Consell Comarcal, Jesús Fierro. Tots ells han fet especial rellevància als valors que transmet la trobada sobretot tenint en compta la qualtitat de gent que involucra entre participants, voluntaris i acompanyants, prop de 500 persones. Aquest any la trobada també compta amb activitats intergenracionals entre els padrins i els infants de dues escoles de la Seu.
Amb la incorporació de la residències d'avis de la Pobla de Lillet (Berguedà), ampliant així fins a vuit les institucions participants, avui s'ha dut a terme a la Llar Sant Josep de la Seu d'Urgell la 9ª Trobada esportiva de residències d'avis, organitzada conjuntament pel Govern d'Andorra i l'Ajuntament de la Seu d'Urgell.

Fins a 300 avis provinents de les residències Clara Rabassa i Solà d'Enclar (Andorra); Sant Roc de Bellver de Cerdanya; Sant Josep i Sant Hospital (La Seu d'Urgell), de Puigcerdà, Oliana i la Pobla de Lillet, han participat en les diferents activitats organitzades: bàsquet, rotllana, busca-busca, escacs, bitlles...

També hi ha hagut activitats intergeneracionals en les quals han participat de forma mixta els padrins amb els alumnes de les escoles Albert Vives i Pau Claris de la Seu d'Urgell.

L'acte inaugural ha comptat amb la presència del copríncep episcopal i arquebisbe d'Urgell, Joan Enric Vives, la secretària d'Estat de Benestar i Igualtat, Magda Mata, l'Alcalde de la Seu d'Urgell, Albert Batalla, i el president del Consell Comarcal de l'Alt Urgell, Jesús Fierro.

Vives ha afirmat en el decurs de l'acte que "la gent gran i malalta aporta molt a la societat, d'una manera diferent, de bondat d'amor i sacrifici, fins i tot de dolor de dolor", però que tot plegat ha dit "també transforma el món".

Segons el copríncep "el món no només el fan la joventut, els guapos, els intel·ligents, els que surten a la tele o els que sembla que tenen diners i els va bé, i a vegades no és així". Vives ha afegit que en aquesta Trobada "del que es tracta és de visibilitzar la gent gran, malalta o tullida, que tindrien potser tendència a quedar-se sola a casa per no ensenyar tragèdies" i mostrar que la societat la fem tots.

Per la seva banda l'alcalde de la Seu d'Urgell, Albert Batalla, considera que "una societat com la nostra ha de tenir molt clar que la gent gran ha de tenir una vellesa digna" perquè durant anys "ha aportat molt al nostre país i al nostre territori". Segons Batalla ara li toca a una "societat madura  retornar aquest esforç amb dedicació i reconeixement institucional perquè els seus darrers anys de la vida sigui el més digna possible". L'alcalde de la Seu ha qualificat la trobada d'una petita festa major defensant els valors de la "dignitat, esforç i cura".

A part dels participants, al voltant de l'organització i el desenvolupament de les activitats hi havia més d'un centenar de persones, entre voluntaris i acompanyants. Fa setmanes que les diferents residències estan treballant i entrenant per poder participar de forma activa.t de la noticia

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT