PUBLICITAT

El concert de Santa Cecília rep a mig miler de persones

L’esdeveniment es va celebrar ahir a l’Auditori Nacional d’Ordino

Per El Periòdic

El tradicional concert de Santa Cecília a l'Auditori Nacional.
El tradicional concert de Santa Cecília a l'Auditori Nacional. | ANA/Mèlania Vinyals

La Fundació ONCA (Orquestra Nacional Clàssica d’Andorra), emparada pel Govern d’Andorra i Creand Fundació, va celebrar aquest diumenge el tradicional Concert de Santa Cecília a l’Auditori Nacional d’Ordino. L’actuació va ser tot un èxit, ja que es  van exhaurir totes les entrades disponibles,  i van fer gaudir mig miler de persones d’un espectacle inclusiu i cultural a parts iguals. «L’edició d’enguany és molt especial, ja que l’actuació posa fi al cicle ‘30 anys de clàssica’ amb motiu de la celebració del trentè aniversari de la Fundació ONCA», va manifestar el director artístic de l’ONCA, Albert Gumí.

El concert, dirigit per Gumí i titulat ‘Clàssics i exòtics’, es va estructurar en dues parts, comptant amb la participació de cent trenta músics, entre els quals s’inclouen (per primera vegada) els membres de l’Orquestra de l’Institut de Música del Comú d’Andorra la Vella, que van protagonitzar la primera part del recital juntament amb la Jove Orquestra Nacional de Cambra d’Andorra (Jonca), i la col·laboració de l’Orquestra Nacional Clàssica d’Andorra. L’Auditori Nacional es va omplir de notes i melodies provinents de composicions firmades per grans compositors, tals com els de Mozart, Vivaldi i Händel, etc.,  que es van entrelleçar amb les de bandes sonores de la cèlebre saga Pirates del Carib.

Per altra banda, a la segona part, es van afegir els alumnes de les diferents escoles que tradicionalment participen en aquest esdeveniment: l’Escola de Música del Comú d’Escaldes-Engordany, l’Escola de violí del Comú d’Encamp, l’Espai de Música Moderna i l’Institut de Música del Comú d’Andorra la Vella, segons va informar l’ANA. Per segon any consecutiu, l’orquestra va comptar amb músics de la Fundació Privada Nostra Senyora de Meritxell i, com a novetat, es va poder escoltar als alumnes de vent de la Canillo’s Band Tocant (Associació ACUCA) i als alumnes de corda de l’Agora Andorra International School.

«Cal destacar que la segona part del concert es tracta d’una activitat inclusiva, una oportunitat de créixer i compartir», va declarar Albert Gumí, afegint que  «la segona part del concert és molt important; permet que tots els col·lectius del país que estimen la música puguin créixer».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT