PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El pessebre vivent torna a Escaldes-Engordany amb novetats

«Una experiència immersiva i vivencial», un dels grans pilars d’aquesta nova edició

Per El Periòdic

Una de les escenes del pessebre vivent.
Una de les escenes del pessebre vivent. | Arxiu ANA

Torna el pessebre vivent d’Escaldes-Engordany, després d’uns anys sense dur-se a terme i amb importants novetats, entre les quals destaquen la música en directe o una «experiència immersiva i vivencial», tal com va explicar el conseller de Vida Cultural d’Escaldes-Engordany, Valentí Closa. A més, segons va informar l’ANA, enguany també es podrà viure un canvi d’escenari, traslladant-se fins al Prat del Roure arran de les obres que s’estan duent a terme actualment a l’aparcament de l’església de la parròquia. 

Closa va posar de manifestar que «s’ha volgut recuperar aquest espectacle després que durant el mandat, per diferents qüestions, no s’hagi pogut celebrar», esmentant que el fet que s’hagi de traslladar d’ubicació «va fer pensar en impulsar una recreació per a així poder mantenir l’ambientació de la part alta». La manera d’aconseguir-ho ha sigut creant un audiovisual «que traslladarà els visitants a la part alta, fent-los entrar dins del pessebre». D’aquesta manera, la intenció de la corporació comunal és «fer un homenatge» a tots els pessebres vivents, el qual es podrà viure els dies 22 i 23 de desembre «tant a l’interior de l’edifici com a l’exterior». 

Tal com s’ha indicat, i a banda de l’acompanyament audiovisual, la música en directe serà un altre dels eixos fonamentals d’aquesta nova edició. El conseller del comú escaldenc va posar en relleu la figura de la directora artística de la JOCAND, Irina Robles, la qual «ha treballat per potenciar les escenes més emotives i potents, especialment les dels oficis que Esteve Albert va recollir en la seva versió». Aquest passat dissabte i diumenge van començar els càstings per acabar de definir els actors que hi participaran en la mostra vivent, comptant també per a aquest fet amb la implicació de l’esbart Santa Anna, el qual ha celebrat enguany el seu 73è aniversari. «Finalment, comptant tot l’equip que la conforma aquest any, la representació s’acabarà movent entre 80 o 90 persones, aproximadament», va mencionar Valentí Closa.

Seguint aquesta línia, el conseller de Vida Cultural de la corporació comunal va posar també en relleu que la intenció d’enguany és que no sigui «un pessebre estàtic», a diferència d’altres representacions que es donen per tota Catalunya. «El nostre és diferent, ja que el que pretenem amb ell és acostar el pessebre a nous públics», va emfatitzar Closa, afegint que després d’haver recuperat durant el mandat comunal moltes iniciatives vinculades amb la memòria història del país i de la parròquia, «ara calia recuperar el pessebre vivent». A més, també va aprofitar la seva intervenció per reivindicar que aquest, en el seu moment «va ser un precedent del Cirque du Soleil, ja que es va impulsar per portar turisme cap a Escaldes-Engordany».

Tanmateix, cal recordar que tots aquells ciutadans i ciutadanes que vulguin gaudir de la proposta impulsada pel comú escaldenc ho podran fer en els dos passis del dia 22 de desembre i en els tres del dia 23, els quals estaran restringits a unes 150 persones. Posteriorment a l’espectacle, es mantindrà el tradicional repartiment de vi calent entre el públic assistent.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT